Pse femrat e shfrytëzojnë xhelozinë si armë?Femrat shumë shpesh e bëjnë xheloz partnerin e tyre vetëm e vetëm për ta mbajtur pranë, por shpesh kjo sjellje ka efekt negativ.

Atëherë pse femrat e shfrytëzojnë xhelozinë si armë? Një hulumtim ka treguar se përqindja më e madhe e femrave duke e shfrytëzuar këtë teknikë zbulojnë sa partneri i tyre është i interesuar për to. Fillohet me një flirt të thjeshtë me djaloshin te banaku, të punësuarin në pompë të benzinës… me të vetmin qëllim, të shihet reagimi i partnerit. Por, duhet të kihet kujdes kjo të mos teprohet. Nëse partneri nuk reagon, është më shumë se e qartë se ai nuk ka ndonjë interesim edhe aq të madh për partneren. Psikologët kanë bërë një analizë dhe besojnë se ka disa arsye pëse femrat e shfrytëzojnë xhelozinë si armë. Arsyeja e parë është të vlersojnë sa partneri është i interesuar për to. Arsyeja e dytë është të fitojnë më shumë vëmendje nga ana e partnerit. Kur ai të vetëdijësohet se partnerja e tij është e dëshiruar edhe nga meshkujt e tjerë, ndoshta edhe ai do të tregojë më shumë vëmendje për partneren e tij.