10 tiparet e çifteve të lumtura

Çfarë duhet bërë për të qenë të lumtur në një marrëdhënie? Nëse kërkoni të përmirësoni martesën tuaj, ja 10 tipare të çifteve të lumtura.


1. Shkojnë në shtrat në të njëjtën kohë

E harruat fillimin e marrëdhënies tuaj, kur nuk ju pritej për të shkuar në shtrat me njëri-tjetrin, për të bërë dashuri? Çiftet e lumtur i rezistojnë tundimit për të shkuar në shtrat në kohë të ndryshme. Ata shkojnë në shtrat në të njëjtën kohë, edhe në qoftë se një partner zgjohet më vonë për të bërë gjëra, ndërsa partneri tjetër fle.

2. Kultivojnë interesat e përbashkëta

Pasi pasioni të jetë duke rënë, është e zakonshme që të kuptoni se keni disa interesa të përbashkëta. Por mos e minimizoni rëndësinë e aktiviteteve, që ju mund të bëni së bashku, ku ju të dy gëzoheni. Nëse interesat e përbashkëta nuk janë të pranishme, çiftet e lumtura i zhvillojnë ato. Kjo do ta bëjë më interesante marrëdhënien tuaj dhe t’ju ndalojë së treguari shumë të varur.

3. Ecin dorë për dore, apo krah për krah

Në vend që një nga partnerët të mbetet prapa duke u zvarritur, shihni çiftet e tjerë të lumtur që ecin qetë dorë për dore, apo krah për krah. Ata e dinë, se është më e rëndësishme që të jenë me partnerin e tyre, se sa të shohin përgjatë rrugës.

4. Bëjnë besimin dhe faljen mënyrën e parazgjedhur

Nëse keni një mosmarrëveshje apo problem dhe nëse nuk mund ta zgjidhni atë, çiftet e lumtur parazgjedhin të besojnë dhe falin, në vend të fshehjes të së vërtetës dhe hileve.

5. Përqëndrohen më shumë kur partneri ka të drejtë, se sa kur ai ose ajo e ka gabim

Nëse hulumtoni për gjëra ku partneri juaj ka gabuar, gjithmonë mund të gjeni diçka. Edhe nëse shikoni për ato që ai ose ajo ka të drejtë, gjithmonë mund të gjeni diçka. E gjitha varet nga ajo që doni të shikoni. Çiftet e lumtur nxjerrin në pah pozitiven.

6. Përqafojnë njëri-tjetrin sa më shpesh

Lëkura jonë ka një kujtim të mirë të “kontaktit të dashur”, të kontaktit të keq” (abuzimit) dhe “të mungesës së kontaktit” (të lënë pas dore). Çiftet të cilët përshëndeten me një përqafim e mbajnë lëkurën e tyre në një “kontakt të mirë”, ç’ka mund të shërojë shpirtin tuaj kundër anonimitetit.

7. Thonë “Të dua” dhe “Ja kalofsh mirë” çdo mëngjes

Kjo është një mënyrë e mirë për të treguar durim dhe tolerancë, pasi secili partner mund të gjendet çdo ditë në situata të vështira në marrëdhënie me të tjerët.

8. Thonë “Natën e mirë” çdo natë, pa marrë parasysh se si ndjehen

Kjo tregon që partneri juaj, pa marrë parasysh se sa jeni i mërzitur me të, ende dëshiron të ketë marrëdhënie. Kjo do të thotë se ju dhe partneri juaj keni më shumë rëndësi se çdo incident që mund të ketë ndodhur.

9. Bëjnë një “kontroll” gjatë ditës

Telefononi partnerin tuaj në shtëpi ose në punë, për të folur me të se si po shkon dita e tij ose e saj. Kjo është një mënyrë e mirë për të sinkronizuar çdo moment që do të jeni më të pas punës. Për shembull, në qoftë se partneri juaj ka kaluar një ditë të  tmerrshme, mund të jetë e paarsyeshme të presësh që ai ose ajo të jetë entuziast në lidhje me diçka të mirë që ju ka ndodhur.

10. Janë krenarë për t’u shfaqur në publik me partnerin

Çiftet e lumtur janë të kënaqur që shihen gjithandej së bashku dhe shpesh në një lloj të kontakti të mirë – dorë për dore, ose me dorën mbi sup. Ata nuk po hiqen ashtu, por duan të thonë se i përkasin njëri-tjetrit./100revista