Si ta afroni nëse është larguar nga ju?


Krijoni një ‘zonë të sigurt’!

Arsyeja pse shumica e meshkujve reagojnë negativisht, kur ju bisedoni për lidhjen tuaj, është sepse ai ndihet sikur është duke u kritikuar nga ju. Meshkujt duan ta dinë se ju mendoni që ata janë të përsosur. Ata dëshirojnë që personaliteti dhe veprat e tyre t’ju bëjnë të ndiheni mirë. Për këtë arsye, kur ju i tregoni atij se një fjalë apo vepër e tij ka lënduar ndjenjat tuaja, ai ndihet sikur nuk po arrin t’ju kënaqë dhe sikur ju nuk jeni e lumtur në krah të tij. Për të ndaluar këtë cikël të kriticizmit, ju duhet të krijonin një ‘zonë të sigurt komunikimi’ para se t’ia shprehni atij ndjenjat tuaja, pa gjykim, apo dramë të panevojshme.
Emocionet janë ngjitëse

A e keni vërejtur se edhe kur ju jeni në një humor të qetë dhe natyral, nëse ju telefonon dikush për t’ju dhënë lajme të mira dhe flet duke qeshur, edhe ju do të ndryshoni humorin duke bërë të njëjtën gjë? Kjo për shkak se emocionet janë ngjitëse dhe zakonisht kalojnë nga njëri person tek tjetri. Po ashtu nëse një person ju thërret dhe tingëllon i dëshpëruar, pasi të mbaroni telefonatën do të ndiheni më keq. Prandaj ju duhet të ndiheni mirë kur flisni me të, ai jo vetëm që do t’ju dëgjojë, por do të ndiejë emocionet tuaja. Mundohuni të mos përcillni emocione negative.