Katër këshilla për raport të fortë

Si duhet të silleni me partnerin gjatë përditshmërisë

Ashtu si preferencat në ushqim, pije, veshje, muzikë dhe në çdo gjë tjetër edhe preferencat në stilin e një marrëdhënie ndryshojnë nga një person në një tjetër, nga një çift tek tjetri. Nëse disa pëlqejnë lidhje rastësore, jo shumë të gjatë të tjerë mund të preferojnë një lidhje të sigurt dhe shumë të fortë.
“Bagazhi” emocional nga romancat e mëparshme apo personalitetet individuale, ndikojnë preferencat në një lidhje në jetën e çdo njeriu, madje shpesh edhe drejtimin që merr një marrëdhënie mund ta ketë nismën tek e kaluara e një individi.
Në çdo situatë lidhjeje, nuk ka rëndësi se sa e re apo e vjetër është ajo, roli i “të vështirës” mund të rrisë edhe më shumë nxitjen dhe nivelin e dëshirës në një marrëdhënie. Përpara se ta vini strategjinë tuaj në zbatim, duhet të mësoni edhe ekuilibrin e përshtatshëm për këtë strategji. Është shumë e rëndësishme të njehsohet niveli i interesit nga ana e partnerit ndaj mos e shtyni atë.
1- Mos u ngutni. Ngutja çon shpesh në rritje të tensionit, edhe në marrëdhënien më perfekte të mundshme. Qëndrimin moskokëçarës dhe sjellja mospërfillëse gjatë një marrëdhënie e bën atë shumë të dobët. Partneri ndjehet shumë i nënvlerësuar dhe i lënë pas dorë sepse nuk arrin të marrë dashurinë, ngrohtësinë dhe vlerësimin e nevojshëm nga njeriu më i afërt për të.
2-Merrni kohë. Në fillimet e një lidhje shpesh vënia në dispozicionn e një periudhe kohore për të njohur njëri-tjetrin është “kalimi” më i mirë tek një marrëdhënie të konsoliduar. Ndërsa nënat dhe miqtë u këshillojnë të “luani rolin” dhe të përshpejtoni hapat ju duhet të tregoheni të matur. Nëse e merrni shtruar për të njohur njëri-tjetrin, për të krijuar në marrëdhënie të re dhe për t’u kujdesur për të, atëherë lidhja do jetë më e sigurt. Është më mirë kështu se sa të nxitoni pa u menduar dy herë pas një lidhjeje të shkurtër fundi i së cilës është një shpirt i plagosur. Nëse mendoni se mund të përfitoni duke e zvarritur edhe për pak kohë periudhën tuaj të beqarisë atëherë është më mirë të mbani ndezur zjarrin, dëshirën e romancës dhe epshin seksual tek partneri. Ndonjëherë pak rezistence është më e vlefshme se sa një pafundësi perfeksioni. Çelësi për të luajtur rolin e të vështirës është shumë i lehtë. Jepeni dashurisë suaj të re interesin e duhur duke e shtyrë atë të dëshirojë edhe më shumë, por mos harroni asnjëherë të lini pak mister mënjanë sepse kjo i bën gjërat edhe më eksituese. Shprehni interesin tuaj në një djalosh apo vajzë të re, por jini të vëmendshëm të mes i jepeni krejtësisht atij/asaj. Bëni plane për të dalë dhe qëndruar bashkë, por lini një hapësirë kohë mes takimit të fundit dhe atij paraardhës në mënyrë që t’u marrë malli për njëri tjetrin.
3- Mos u vini në dispozicion. Nuk ka asgjë të gabuar që të përgjigjeni në telefon, por mos u ulni në pritje për të dëgjuar zilen e tij. Shkoni në palestër, vizitoni një mik, apo bëni planë për të kaluar natën jashtë shtëpisë. Nëse jeni duke ngrënë darkë, duke parë një film në televizion apo duke bërë dush mos u nxitoni për të ngritur telefonin, vendin tuaj lërjani sekretarisë
telefonike. Duke e mbushur agjendën tuaj me gjëra të cilat do të donit t’i bënit, pa u vënë në dispozicion të personit me të cilin po frekuentoheni i bëni atij/asaj të ditur që edhe pse ka shumë rëndësi për ju, gjithsesi e gjitha jeta juaj nuk rrotullohet rreth saj dhe se mund të bëni edhe pa të. Kjo do t’u bëjë të mos ndiheni e varur ndaj saj, të jeni më i lirë dhe të shijoni më shumë ditët tuaja.
4-Lidhjet e forta. E njëjta gjë vlen edhe për lidhjet e forta. Ndoshta jeni lidhur për një kohë të gjatë dhe ndërkohë që marrëdhënia juaj nuk ka më të njëjtën hijeshi si në fillim, ju përsëri nuk jeni të varur. Një zgjidhje e mundshme do të ishte të mos e jepni veten për ndjenjat tuaja edhe pse është e sigurt që ai ua ka marrë plotësisht zemrën. Planifikoni mbrëmje me miqtë tuaj për një natë jashtë, por pa përfshirë aspak partnerët tuaj. Mbani mend që edhe pse partneri është njeriu më i rëndësishëm për ju, të tjerët nuk mund të jenë fare të parëndësishëm.
****
Pse duhet të jeni romantike?
Që një lidhje të jetë e fortë dhe e qëndrueshme duhet që në dashuri të ndërthuren të dy elementët, romanca edhe seksi. Studimet kanë treguar që një marrëdhënie nuk mund të jetë kurrë e mirë dhe e gjatë nëse partnerët nuk janë romantike apo nëse kanë një aktivitet të ulët seksual. Por që të arrihet një raport i gjatë duhet që këto dy elementë të gjenden si tek femra edhe tek mashkulli dhe në rastin më të keq të ketë një alternim. Arsyet pse duhet të jeni romantike janë:
1- Do të ndjeni edhe një herë shkëndijën e pasionit. Kur jeni romantikë në dashurinë tuaj jeta krijon edhe një herë dridhmat e dashurisë si tek ju edhe në zemrën e partnerit.
2- Partneri juaj do të jetë më i lumtur. Gjestet tuaj romantike i krijojnë një gjendje shpirtërore shumë të mirë partnerit juaj. Kjo është ndoshta arsyeja më e rëndësishme që njerëzit veprojnë në mënyrë romantike, për ta bërë partnerin e tyre më të lumtur.
3- Ju do të ndiheni më të lumtur. Kur jeni romantik, ju merrni vëmendje nga shumë njerëzit dhe natyrisht do të jeni të lumtur.
4- Do të bëni seks më shpesh. Është një teori e provuar se njerëzit që janë të lumtur dhe romantikë bëjnë më shumë seks se sa çiftet që nuk i kanë këto cilësi.
5- Do ta shijoni edhe më shumë seksin. Kur jeni të lumtur do të bëni dashuri me më shumë vëmendje, përqendrim dhe eksitim.
6- Do të mbani dashurinë gjallë. Njerëzit romantikë kanë marrëdhënie më të forta dhe tërheqje reciproke e cila ndihmon lidhjen e tyre që të jetë e gjatë dhe e qëndrueshme.
7 – Do të rrisni mundësitë e një martese më të gjatë se sa në një tjetër e cila nuk ka aspak ndjenjën e romantizmit.
8- Do t’i shtoni thellësinë dhe kuptimin marrëdhënies suaj.
9- Do të ndiheni vërtet i vlerësuar dhe të mirëkuptuar nga një qenie tjetër njerëzore.
10- DO të jeni partnerë më të mirë. Çiftet romantike e bëjnë familjen e tyre të gëzuar dhe të qetë, fakt i cili sjell gëzim në jetë e tyre. Kur përjetoni gëzimin në zemër dhe qetësinë në mendje atëherë të jeni të sigurt që do të jeni prindër shembullorë dhe një çift për t’u pasur zili.
11- Fëmijët tuaj do ta kuptojnë dashurinë më mirë se sa pjesa më e madhe e fëmijëve dhe do të jenë më të qetë.
12- Do të arrini të vlerësoni me të vërtetë cilësitë më të mira tuaja dhe të partnerit.

Motivet më të tmerrshme për seks

Pikëllimin, hakmarrjen, kontrollin… nuk do të duhej t’i merrnit si pretekst për të bërë diçka në llogari të dikujt tjetër.

Seksi nuk do t’i tregojë ish-partnerit se çfarë ka humbur, pikëllimi nuk do të shërohet me seks nëpërmjet një personi tjetër, ndërsa as seksi me një person që është i dashuruar me ju nuk do t’jua kthejë vetëbesimin.
…nga hakmarrja
Pas ndarjes së dhimbshme është e domosdoshme ta pranoni faktin se lidhja midis jush ka përfunduar dhe se duhet të distancoheni në mënyrë emocionale. Ta inicioni seksin me personin që dikur e keni dashuruar e tash e urreni është njëri ndër gabimet më të mëdha që mund të bëni. M’u për këtë veprim, ju përsëri do të jeni në një rreth pikëllimi nga ndjenjat tuaja dhe do ta keni shumë të vështirë të niseni tutje.
…për ta shmangur pikëllimin
Pikëllimi si arsye për seks mund të jetë edhe si rezultat i egos së lënduar apo një dashurie të pafat. Një lidhje e tillë, vetëm për seks, është vetëm humbje kohe, sepse kështu mund ta lëndoni anën tjetër, e cila mund të kërkojë diç më shumë se sa vetëm kontakti fizik.
… nëpërmjet seksit deri te kontrolli
Motivi për të pasur seks në të cilin njëra anë mbetet e lënduar, mund të shihet si ide e keqe. Edhe pse ju në mënyrë absolute do ta dominonit dhe kontrollonit një lidhje të tillë, aty nuk do të gjeni kënaqësi, sepse nuk ka respekt.
…dikush ju ka tradhtuar dhe tash ju u hakmerreni të gjithëve
Nëse mbështeteni në manipulim dhe kërkoni të hakmerreni për tradhtitë e dikurshme, nuk do të arrini shumë larg. Mund të ndodhë që përsëri ju do të vuani më shumë.
…për shfrytëzim
Për seks zakonisht, në raste të tilla, zgjidhet dikush që nuk është në “nivelin tuaj”, e shërben vetëm sa për t’iu hakmarrë dikujt tjetër, i cili ju ka lënduar dikur. Mos e bëni një gjë të tillë, sepse pas një periudhe kohore më pak do ta vlerësoni veten tuaj, pikërisht shkaku i këtyre veprimeve, pa marrë parasysh se sa mirë jeni ndjerë atëherë.

Lidhjet në largësi: anët pozitive dhe negative

Është folur shpesh për lidhjet e dashurisë në distancë dhe kryesisht për anët negative të tyre! Por nuk duhen harruar as ato pozitive! Shkrimi në fjalë paraqet të dyja anët e një tematike të tillë!

Marrëdhënie
Mbajtja e një marrëdhënieje në distancë të gjatë nuk është asnjëherë e lehtë: kilometrat që ndajnë dy shpirtra dhe dy zemra janë burim i frikës, vuajtjes e shpeshherë i keqkuptimeve dhe i grindjeve. Në lidhje me këtë diçka di i turpshmi Emilio (Luca Peracino), i dashuruar me Nadian (Olga Kent) qysh kur ishin dy fëmijë të vegjël. Në momentin që u rrit, i riu mendoi t’i shprehte vajzës ndjenjat e tij, por ajo i tha se ishte gati për t’u nisur në Oksford. Emilios iu duk sikur iu shemb toka nën këmbë, por miqtë e tij Alfredo (Paolo Ruffini), Lebouski (Guglielmo Scilla), Franko (Frank Matano) e Alonso (Andrea Pisani), thurën një plan: edhe ata u regjistruan në universitetet më të famshme angleze, duke falsifikuar dokumentet, diplomat. Kjo histori në fakt është pjesë e një filmi italian me titull “Fuga di cervelli” (Arratisje trush), me regji të Paolo Rufinit, i cili pritet të dalë së shpejti në sallat kinematografike. Në film, natyrisht, historia është e gjitha “një e qeshur” dhe problemi zgjidhet në një mënyrë të “pazakontë”, por në të vërtetë, në realitet, marrëdhëniet në distancë janë të vështira për t’u menaxhuar, me anë negative, por edhe pozitive. Por cilat janë këto anë? Ne po ju sjellim ato më kryesoret!
Anë pozitive: kohë e lirë
Natyrisht ka shumë kohë të lirë për ta kaluar me miqtë. Pas një telefonate ku i shpreh “natën e mirë” të dashurit/ës tënde mund të shkosh dhe të argëtohesh në një lokal, për të pirë, për të ngrënë dhe ndoshta duke i dhënë fund mbrëmjes me një kërcim në disko.
Anë pozitive: asnjë monotoni
Marrëdhënia e një çifti prej një kohe të gjatë shumë shpejt kthehet në monotoni. Por nëse ajo mund të konsumohet më pak, atëherë ky rrezik hiqet: dëshira për t’u parë, për t’u përkëdhelur e për t’u prekur është aq e madhe saqë çdo gjë që bëni është gjithmonë e re dhe emocionuese. E rëndësishme është të qëndroni bashkë…
Anë negative: moskryerja e marrëdhënieve seksuale
Seksi është ndoshta aspekti më i komplikuar për t’u “menaxhuar” dhe për ta mbrojtur si të thuash në ekuilibër. Kur të takoheni mund të fitoni kohën e humbur, por mos harroni se duhet të bini vazhdimisht dakord për t’i qëndruar besnikë njëri-tjetrit ose si alternativë tjetër mund të përdorni pak “pasion nëpërmjet telefonit”.
Anë negative: xhelozia
Nuk mund të shiheni, por mund të kontaktoni nëpërmjet telefonit dhe teknologjive të reja, megjithatë kjo nuk mjafton. Pyetja që lind më së shumti është: a do të jetë ai/ajo besnik/e? Kështu lind edhe ajo ndjenja tinëzare dhe e rrezikshme që është xhelozia, që të bënë të “ngresh” shumë pyetje dhe një nevojë dëshpëruese për të kontrolluar partnerin.
Mos iu dorëzoni largësisë
Lidhja në distancë nënkupton situatën kur dy të dashuruarit gjenden larg njëri-tjetrit. Lidhjet e tilla shpesh mendohet se nuk mund të funksionojnë, por nuk është e thënë të jetë kështu. Distanca midis dy të dashuruarve me të vërtetë është një gjë e vështirë në çdo lidhje, por kjo nuk do të thotë se duhet të shikoni vetëm anët negative. Përkushtojuni mendimeve pozitive dhe vlerësojeni çdo moment që kaloni me partnerin. Bëjani me dije partnerit se e doni, gjë që duhet t’ia përsërisni sa më shpesh. Flisni çdo ditë se çka ju ka ndodhur në jetën e përditshme, meqë kjo ju ndihmon që ta mbani afërsinë midis jush. Fundja, ekspertët kanë konstatuar se në lidhjet në distancë, sikur edhe në ato të tjerat, ekziston doza e njëjtë e intimitetit, besimit, përkushtimit dhe sadisfaksionit.

Seksi: Kohëzgjatja ideale, 13 minuta

Studiuesit e terapive seksuale kanë zbuluar së fundmi se kohëzgjatja ideale e një raporti intim është 13 minuta. Por ata theksojnë se më e rëndësishme se kjo e dhënë është cilësia e kënaqësisë

Të gjithë ne, të paktën një herë të vetme, kemi pyetur veten se: “Sa duhet të zgjasë një raport seksual për të qenë i kënaqshëm”? Nëse do të mbështetemi te filmografia “e fortë”, nuk do të mjaftonte as edhe një orë. Por e dimë të gjithë se një maratonë seksi nuk na pëlqen dhe nuk na shërben. Për t’iu përgjigjur temës në fjalë ka menduar Shoqata për Kërkimet dhe Terapinë e Seksit në Uashington, e cila ka bërë një studim, ku përfshiheshin rreth 50 specialistë të këtij zhanri, ndërsa ai është publikuar në revistën shkencore Revista e Mjekësisë Seksuale.
Marrëdhënia seksuale ideale duhet të zgjasë nga shtatë deri në 13 minuta
Kohëzgjatja ideale e një marrëdhënieje seksuale, për të qenë e kënaqshme, duhet të luhatet nga shtatë deri në 13 minuta. Nuk duhet të rraskapiteni. Por nëse do të mund ta kaloni këtë “prag”, dhe nëse do të mërziteni, sepse koha e gjatë mund të sjellë humbjen e vëmendjes dhe të shpërqendrimit, largojini brengat dhe shqetësimet e jetës së përditshme.
Vetëm dy minuta është një zhgënjim i madh
Seksi që zgjat vetëm dy minuta nuk është aspak i kënaqshëm. Kjo të paktën është më se e imagjinueshme. Objektivisht 120 sekonda janë vërtet shumë pak dhe lënë një shije të keqe. Duhet një impenjim më i madh, përveç rastit kur ka problematika të tjera, të tilla si ejakulacion i parakohshëm.
Nga tre deri në shtatë fillohet të veprohet seriozisht
Le të themi se mund të fillojmë të flasim për seks të vërtetë pikërisht kur kohëzgjatja varion nga tre në shtatë minuta. Pra, me kaq pak edhe mund të arrihet argëtimi, edhe pse do të ishte më mirë që koha të zgjatej edhe më. Të paktën nuk mbeteni të zhgënjyer dhe ndërkohë mund të filloni të ëndërroni që mund t’ia dilni të përmirësoheni.
E rëndësishme është cilësia e një marrëdhënieje
Natyrisht të gjithë e dimë se fundja në shtrat nuk mund dhe nuk duhet të ekzistojnë rregulla të prera, pasi çdokush kënaqet në mënyra dhe në kohë të ndryshme. Studiuesit në mënyrë provokative deshën që t’ju bënin të kuptoni se për të pasur një marrëdhënie intime të kënaqshme nuk duhet ndonjë rekord kohëzgjatjeje. Pra ajo që është e rëndësishme ka të bëjë me cilësinë e një raporti. “Duhet të kalojmë stereotipat e vendosur nga pornografia dhe kultura popullore, që gjenerojnë gjëra të papritura gjithmonë e në rritje dhe jo reale, pra që nuk ofrojnë kënaqësi”, shpjegojnë psikologët Erik Korti (Eric Corty) dhe Xhenai Guardiani (Jenay Guardiani), nga Universiteti Shtetëror i Pensilvanisë. Kërkime të mëparshme kishin evidentuar që shumë djem dhe vajza dëshironin raporte që i kalonin 30 minutat, një kohë e cila është cilësuar si e ekzagjeruar nga seksologët. Nga pikëpamja mjekësore, një raport seksual më pak se tre minuta përkufizohet si i pamjaftueshëm, nga penetrimi deri tek ejakulacioni. Ndërkohë, mjaftueshëm i tepërt mund të cilësohet mbi 13 minuta. Por çdonjëri fundja e krijon dhe e përcakton vetë kënaqësinë e tij. Duhet pasur parasysh se të bërit dashuri nuk është një garë, por një moment bashkimi i dy trupave dhe i shpirtrave.
Bazat e një seksi të mirë
Ndonjëherë mjafton një pozicion në të cilin të dy kënaqeni dhe nëse e përsëritni disa herë nuk do të thotë se seksi nuk është i mirë. Në të vërtetë ne nuk na duhen ndryshime të përhershme stimuluese, nëse një lloj i vetëm na eksiton. Nëse të dy jeni të relaksuar dhe e ndieni trupin e njëri-tjetrit, reciprokisht e ndiqni tempin dhe kënaqeni; seksi i kënaqshëm është i sigurt. Në të vërtetë aftësia e vetme dhe baza e seksit është të dini të dëgjoni trupin e partnerit tuaj. Ky dëgjim reciprok me siguri ju tingëllon si frazë boshe, e cila konkretisht nuk flet, por duhet të mësoheni të dëgjoni psherëtimat dhe trupin e do të shihni sa do të relaksoheni!Katër këshilla për raport të fortë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 days ago
*Si duhet të silleni me partnerin gjatë përditshmërisë* Ashtu si preferencat në ushqim, pije, veshje, muzikë dhe në çdo gjë tjetër edhe preferencat në stilin e një marrëdhënie ndryshojnë nga një person në një tjetër, nga një çift tek tjetri. Nëse disa pëlqejnë lidhje rastësore, jo shumë të gjatë të tjerë mund të preferojnë një lidhje të sigurt dhe shumë të fortë. “Bagazhi” emocional nga romancat e mëparshme apo personalitetet individuale, ndikojnë preferencat në një lidhje në jetën e çdo njeriu, madje shpesh edhe drejtimin që merr një marrëdhënie mund ta ketë nismën tek e kaluara e ... more »

Motivet më të tmerrshme për seks

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 6 days ago
Pikëllimin, hakmarrjen, kontrollin… nuk do të duhej t’i merrnit si pretekst për të bërë diçka në llogari të dikujt tjetër. Seksi nuk do t’i tregojë ish-partnerit se çfarë ka humbur, pikëllimi nuk do të shërohet me seks nëpërmjet një personi tjetër, ndërsa as seksi me një person që është i dashuruar me ju nuk do t’jua kthejë vetëbesimin. *…nga hakmarrja* Pas ndarjes së dhimbshme është e domosdoshme ta pranoni faktin se lidhja midis jush ka përfunduar dhe se duhet të distancoheni në mënyrë emocionale. Ta inicioni seksin me personin që dikur e keni dashuruar e tash e urreni është njëri ... more »

Lidhjet në largësi: anët pozitive dhe negative

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 6 days ago
Është folur shpesh për lidhjet e dashurisë në distancë dhe kryesisht për anët negative të tyre! Por nuk duhen harruar as ato pozitive! Shkrimi në fjalë paraqet të dyja anët e një tematike të tillë! *Marrëdhënie* Mbajtja e një marrëdhënieje në distancë të gjatë nuk është asnjëherë e lehtë: kilometrat që ndajnë dy shpirtra dhe dy zemra janë burim i frikës, vuajtjes e shpeshherë i keqkuptimeve dhe i grindjeve. Në lidhje me këtë diçka di i turpshmi Emilio (Luca Peracino), i dashuruar me Nadian (Olga Kent) qysh kur ishin dy fëmijë të vegjël. Në momentin që u rrit, i riu mendoi t’i shp... more »

Seksi: Kohëzgjatja ideale, 13 minuta

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 week ago
Studiuesit e terapive seksuale kanë zbuluar së fundmi se kohëzgjatja ideale e një raporti intim është 13 minuta. Por ata theksojnë se më e rëndësishme se kjo e dhënë është cilësia e kënaqësisë Të gjithë ne, të paktën një herë të vetme, kemi pyetur veten se: “Sa duhet të zgjasë një raport seksual për të qenë i kënaqshëm”? Nëse do të mbështetemi te filmografia “e fortë”, nuk do të mjaftonte as edhe një orë. Por e dimë të gjithë se një maratonë seksi nuk na pëlqen dhe nuk na shërben. Për t’iu përgjigjur temës në fjalë ka menduar Shoqata për Kërkimet dhe Terapinë e Seksit në Uashingt... more »

Mëngjesi pas herës së parë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 week ago
*A ka kuptim pasioni në kohërat e lirisë seksuale? Çfarë mbetet nga modeli romantik? Në shtrat me një partner të çfarëdoshëm, që mbetet për t’u njohur…* Për të kuptuar se si lind dashuria, duhet të hyjmë në dhomën e gjumit. Të ndërfutemi në intimitetin e një çifti. Të vëzhgojmë nga afër sjelljet, gjestet dhe bisedat. Siç ka bërë edhe Jean­Claude Kaufinann, sociologu francez, i cili prej vitesh po tregohet mjaft i vëmendshëm ndaj shndërrimeve nëpër familje dhe në lidhjet e dashurisë. Kaufinann ka vendosur të analizojë një rrugëkalim thelbësor në jetën e çdo çifti: mëngjesin që pason... more »

Mënyrat si të rritet dëshira seksuale tek femrat në menyrë natyrale?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Nëse doni që të rrisni dëshirën seksuale të femrës tuaj, ka një numër të madh hapash që mund ti këshilloni, disa prej tyre janë të renditura më poshtë. Shendeti mendor dhe fiziki i mirë, rezultat i dietave, kujdesit dhe ushtrimeve fizike – ka nevojë edhe për një jetë seksuale aktive. Por faktorë të ndryshëm si puna kërkuese ose jeta shumë e qetë dhe rehatshme mund të ulin dëshirën seksuale, sidomos tek femrat. Problemet mund të fillojnë që nga mërzia me seksin deri tek depresioni, por nuk duhet të shqetesoheni: shumë pak herë këto pika të ulëta të një marrdhënie janë të përhershme... more »

Përse meshkujt e duan seksin në mëngjes?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Shumica e femrave pyesin se ç’është ajo e veçanta në seksin e mëngjesit dhe përse meshkujt kanë dëshirën shumë më të madhe sapo t’u dalë gjumi. Ekzistojnë disa përgjigje, ndërkaq ju duhet që këto informacione që po jua japim t’i shfrytëzoni për kënaqësinë tuaj. *Testosteroni është edhe fillimi edhe fundi* Në mëngjes niveli i testosteronit arrin kulmin. Veç kësaj, shumica e meshkujve zgjohen me “veglën” e tyre të madhe mes këmbëve, sepse qarkullimi i gjakut në penis u është shtuar gjatë natës. Madje, mu për këtë arsye mashkulli mendon se më mirë është ta shfrytëzojë ereksionin se sa... more »

Para se të humbni virgjërinë, lexoni këtë!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Femrat me përvojë kanë vendosur të flasin dhe t’ua zbulojnë damave të reja, të cilat akoma nuk kanë pasur marrëdhënie intime, të gjitha hollësitë të cilat kanë të bëjnë me këtë akt intim. Është e vërtetë që nga përvoja e të tjerëve disa gjëra nuk mund të mësohen, mirëpo këto informacione me siguri do t’ju ndihmojnë që më lehtë të kuptoni seksin, para se ta provoni atë lojë të ëmbël. - Mashkulli nuk e ka gjithmonë afshin më të lartë se ju. - Keni të drejtë të bëni seks me kë të doni dhe sa të doni. Rregullat harroni, vetëm që kini kujdes për mbrojtjen. - Seksi është më i ... more »

Ushqimet që duhet shmangur para seksit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Ushqimet siç janë arrat dhe çokollata e ngrohin atmosferën por disa ushqime tjera shuajnë epshet. Nuk veprojnë të gjitha këto ushqime në mënyrë të shpejtë, por më mirë do të ishte të kurseni veten dhe t’i shmangni ato para seksit. *- Hot dog:* Edhe pse hot dog-u është shumë i shijshëm, nuk është aq i mirë në qoftë se keni ndërmend të bëni “aktivitete plotësuese” në krevat. Në përbërjen e tij ka yndyra të ngopura që mbushin arteriet e organit gjenital të femrës dhe mashkullit dhe në këto rrethana seksi do të jetë shumë i dobët. *- Menta:* Mentoli në gjethen e mentës redukton nivelet ... more »

A arrihet orgazma më shpesh me bashkëshortin apo me dashnorin?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Me rastin e seksit pa obligim dyfish më rrallë përjetohet orgazma se sa me partnerin e përhershëm. Kështu ka konstatuar Justin Garsia, shkencëtar i Institutit Kinsley për hulumtime të seksit. Hulumtimet dhe rezultatet e tyre i kanë prezantuar shkencëtarët në kongres (International Academy of Sex Research and the Association for Psychological Science). Me partnerin e rastësishëm vetëm për një natë femrat nuk ndihen mjaft të relaksuara dhe nuk e marrin guximin që të thonë se çka vërtet dëshirojnë – thotë Pola England, sociologe, e cila ka udhëhequr studimin pesëvjeçar në të cilin kanë... more »

10 këshilla për një puthje perfekte

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Shpesh themi se nuk ekziston perfektja dhe kjo deri diku është e vërtetë, por jo për një puthje perfekte! Ndiqni këshillat e radhës së “Ndryshe”… Bésame…bésame mucho… (Më puth…më puth shumë…), por më puth mirë! Askush nuk ka lindur në gjendje për ta bërë këtë, kjo është diçka që mësohet duke e praktikuar dhe duke i kushtuar vëmendje gjuhës joverbale të partnerit tonë. Ja 10 këshilla nga “Ndryshe” për të mos gabuar më dhe për të dhënë puthje të paharrueshme. *Puth me të gjithë trupin* Për të puthur mirë nuk është e mjaftueshme të dish të përdorësh gojën, është e rëndësishme gjithashtu ... more »

Meshkujt më të zjarrtë në dimër?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Shkencëtarët zbulojnë se dimri i gjallëron meshkujt dhe se i ftohti i bën ata më të zjarrtë në shtrat. Gatishmëria shtohet bashkë me rënien e temperaturave Studimi Stina e dimrit jo vetëm që ndez zjarre ndër vatra, por gjithashtu nuk le pa ndezur edhe trupat. Sipas një studimi të ri, gjatë muajit dhjetor, janar dhe shkurt te meshkujt rritet zgjimi seksual. Kështu, mos t’ju duket aspak e pazakontë, nëse gjatë muajve të ftohtë, pavarësisht temperaturave të ulëta, shtrati juaj është i zjarrtë. Është zyrtare, meshkujt duan më shumë seks gjatë dimrit, deklarojnë kërkimet e fundit të sh... more »

A mund të keni një marrëdhënie pa u impenjuar?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Ashtu siç ka çifte të lumtur me lidhjen e tyre, ashtu ka edhe të tjerë të cilët gëzojnë një marrëdhënie pa impenjim. Marrëdhënia e këtyre të fundit bazohet vetëm mbi marrëdhëniet seksuale. Kjo nuk është e pamundur… *Jetë* *Është për t’u pranuar ideja se të keni një marrëdhënie pa asnjë impenjim është mjaft joshëse. Do të shiheni, do të argëtoheni, do të bëni seks dhe të gjitha këto pa dhënë asnjë shpjegim, në kuptimin që nuk do të vareni nga tjetri. Kjo lloj marrëdhënieje është ideale për disa dhe më pak për disa të tjerë: jeni gati të keni një marrëdhënie pa u impenjuar? Nëse nuk j... more »

Problemi i bukuroshes: nuk ka vaginë!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Tinejxhrja britanike ka treguar për ‘tronditjen’ që ka pësuar kur asaj i është treguar në moshën 17 vjeçare se nuk ka vaginë. Jacqui Beck, tash 19-vjeçe, ka sindromën MRKH, sindromë kjo e rrallë që prek sistemin riprodhues – që do të thotë se ajo nuk ka mitër, zverk apo hapje vaginale. Këtë gjë ajo e zbuloi pasi shkoi për kontroll për dhimbje shpine – dhe shkarazi e kishte përmendur se nuk i kishin ardhur menstruacionet akoma. Testet kanë zbuluan gjendjen e saj si dhe zbuluan gjithashtu se në vendin ku do duhej të ishte vagina e saj, gjendej thjeshtë një gropëz e cekët – që nënkupton... more »

Të shijosh kënaqësinë e seksit, nuk është imoralitet

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Seksi, kurrë nuk duhet të jetë një detyrim. Në qofte se dëshironi të bëni seks me një person që e doni, shprehjani atij dëshirën tuaj. Mos prisni që ai të ndjejë atë që ndjeni ju. Mos përdorni kurrë shprehje si kjo: ” Në qoftë se më do me të vërtetë, ti duhet të bësh seks me mua”. Këtu dëshira ngatërrohet me detyrimin. Që të tregoni se jeni të kujdesshëm dhe të ndjeshëm, gjuha që përdorni duhet të jetë plot dhembshuri. Kur ju përdorni moralizime me tepri, ju e keni humbur dhembshurinë. Për shembull, është krejt pa takt, pa ndjeshmëri dhe pse jo, shkatërruese, po qe se i etiketoni si ... more »

Leximi i shputave: Kush është i mirë në seks?!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Njerëzit me gishtin e madh më të vogël, janë të shkëlqyeshëm në “multitasking”, gishti i dytë më i gjatë zbulon liderin, të tretët lidhen me energji dhe vullnet, ndërsa i katërti më i gjatë me njeriun familjar stabil. Leximi i shputave të këmbës është pjesë e traditës kineze dhe indiane tashmë 5 000 vjet. Rrjedh nga besimi që këmbët janë si pasqyrë e pjesës tjetër të trupit. Gungëzat, kallot ose dhimbjet në shputa në fakt paralajmërojnë për probleme në pjesët tjera të trupit. Kështu për shembull harqet e shputës janë të lidhura me boshtin kurrizor, ndërsa dhimbja në fakt tregon në p... more »

10 gjërat që s’mund t’ia thoni një beqareje tek të njëzetat

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Plot sharm e humor, *Cosmopolitan* tregon se çfarë nuk do kurrsesi të dëgjojë një beqare nga miqtë që i dalin përpara për ta ngushëlluar dhe “e çojnë drejt urës gati për t’u hedhur” *Cosmopolitan* Kërkon shumë delikatesë t’i drejtohesh një femre tek të njëzetat e lart duke i folur për çështjen më problematike të jetës së saj pa të keq. Fakti që nuk është e shoqëruar, s’mund të na japë asnjë të drejtë më shumë. Ja cilat janë gjërat që duhet t’i mendoni dy herë, përpara se t’ia thoni një beqareje të re. *1. Por ti je fantastike!* Kjo shprehje të çon përherë në një pesimizëm të pakup... more »

Lloji i femrës që meshkujt kërkojnë të kenë në shtrat

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
Meshkujt duan në shtrat femra të shfrenuara dhe kjo ka zgjuar gjithmonë e më shumë kuriozitetin e këtyre të fundit mbi këto kërkesa të meshkujve. I gjithë problemi dhe çështja qëndron tek mënyra se si femra duhet të sillet në krevat për të arritur pikën kulmore të kënaqësisë së një mashkulli. Ja disa të dhëna në lidhje me këto kënaqësi nga ana e meshkujve: Një ndër “sekretet” është shikimi. Bëhet fjalë për ato shikime të sigurta të cilat vështrojnë çdo detaj i cili ndodh gjatë aktit seksual. Por ka nga ato femra të cilat kanë dëshirë të xhirojnë nëpërmjet telekamerave aktin. Ato nxis... more »

Kush zgjedh momentin dhe drejton gjithë lojën erotike

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 weeks ago
*Si të realizosh një ekuilibër të shëndetshëm gjatë raportit seksual* I ëmbël, pasional, i pakontrollueshëm. Një partner ideal, veç faktit se në momentin kur gjendeni vetëm në krevat, ai kthehet në një person egoist dhe dëshiron që “loja” të vazhdojë sipas rregullave të tij. Nuk është edhe aq çështje dominimi e lidhjes, pasi kjo shpesh rregullohet edhe jashtë krevatit, duhet logjikuar me mendësinë se të dy partnerët duhet të kënaqen në krevat. Secili duhet të jetë i lirë të kryejë siç i pëlqen marrëdhënien seksuale, kur bëhet fjalë për kënaqësinë e seksit, nuk ka tolerancë apo lëshi... more »

Çfarë duhet të bëni pas seksit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Ekzistojnë mjaft gjëra të cilat mund t’i bëni pas seksit, jo thjesht të flini. Propozimet në vijim do t’ju ndihmojnë që të lidheni edhe më shumë me partnerin, pasi keni kryer marrëdhënie seksuale. *Përkëdheluni * Përkëdhelja në të vërtetë është gjëja më e zakonshme, me të cilën pas seksit do të jetë mënyra më e mirë që partneri të bindet që vërtet e dashuroni. *Bisedoni * Nuk është e thënë që të bisedoni për seksin, madje edhe biseda më shumë se e zakonshme mund të zgjojë tek ju epshin dhe të përmirësojë komunikimin. *Prekeni njëri-tjetrin*Lehtas prekni dorën apo flokët e partnerit. K... more »

Femrat me një partner për gjithë jetën, më të lumturat

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Si është të kesh vetëm një partner për të gjithë jetën? Femrat që e kanë përjetuar rrëfejnë për dobinë e martesave të virgjra *Rastet * *Xhulia dhe Kreg* Kur të sapomartuarit Xhulia (Julia) dhe Kreg Habërd (Craig Hubbard) u larguan nga dasma më herët për t’u nisur në muajin e mjaltit, 200 të ftuarit e tyre e kuptonin dëshirën që i shtynte. Atëherë 24 vjeçe, Xhulia ishte e virgjër në natën e parë të martesës, 13 vjet më vonë, bashkëshorti i saj është i vetmi burrë me të cilin ajo ka shkuar. “Unë po e ruaja veten për ‘Të Duhurin’”, tregon Xhulia, tani 37 vjeçe. “Mund të mos jetë e mo... more »

Një burrë kërkues

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
*Psikologji/ Tri minuta terapi, libri i dy autorëve amerikanë që ndryshon të menduarit në shqip nga “Plejad”, përkthyer nga Aleksandër Loli* *Majkëll R. Edelshtajn* *Dejvid Ramsej Stile* Alvini, një avokat 53-vjeçar u paraqit te mua për shkak të martesës së tij fatkeqe. Më tha se shpesh kishte debate të nxehta me të shoqen, Pegin, e cila mjaft herë e irritonte dhe i ankohej. Ai më raportoi po ashtu hidhurazi se Pegi nuk e mbante kurrë shtëpinë pastër si duhej ose nuk ia përgatiste ushqimet ashtu si i pëlqenin atij të gatuheshin. Gjatë diskutimit doli se të dhënat e së shoqes ai i... more »

Ndiz flirtin me shikim të parë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Ekspertët për lidhje ju këshillojnë t’i përdorni këto këshilla sa më parë, duke ju garantuar më shumë shanse për të njohur meshkuj të rinj. 1. Një mashkull në momentin kur ju sheh mesatarisht kalon më pak se një sekondë, duke shikuar në sytë tuaj, por mu për këtë arsye ai kalon shtatë sekonda në buzët tuaja. Për të qenë të sigurta se shikimi juaj në buzë do të zgjasë edhe më shumë, përkujdesuni që të zgjidhni nuanca të kuqe, që përfundimisht ngjitet për shikimin e meshkujve. 2. Në një studim është përllogaritur se më së shumti sukses kanë ata persona që dërgojnë rreth 35 shenja të fl... more »

Njeriu dashurohet sinqerisht vetëm 4 herë gjatë jetës!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Fluturat në bark me të vërtetë vijnë si vetëtimë nga qielli. Këtë e kanë vërtetuar edhe studimet. Rreth 77% e njerëzve besojnë se nuk mund ta zgjedhim personin në të cilin do të dashurohen. Kur bëhet fjalë për t’u dashuruar, është e vështirë ta parashikojmë pse, kur dhe në kë do të dashurohemi, apo jo? Nganjëherë dashurohemi kalimthi, e nganjëherë shfaqen ndjenja të thella sa nëse nga ajo lidhje nuk ka dobi do të mbetemi zemërthyer dhe të pikëlluar. Më pas, në ndihmë vijnë shoqet, duke thënë se kjo nuk është gjë, se ai tipi ishte një majmun dhe se nuk është i vetmi djalosh në botë. P... more »

Shenjat e kontrollit në dashuri

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Lidhja tepër e shpejtë dhe shprehja e dashurisë, xhelozia dhe pasiguria në ndjenjat tuaja, kontrolli dhe kërcënimet për ndarje janë shenja se kjo nuk është një marrëdhënie e shëndoshë. Dy të tretat e studentëve, të të dyja gjinive, e pranojnë se ishin në një lidhje në të cilin partneri i tyre ishte i dhunshëm. Fizikisht dhe psiqikisht. Studime të shumta tregojnë faktin se dhuna sa vjen e rritet në marrëdhëniet bashkëshortore, por edhe në marrëdhëniet e tjera, ndërsa psikologët theksojnë se kjo shifër mund të zvogëlohet nëse njerëzit me kohë vërejnë shenjat e mundshme të dhunës te par... more »

Si ta falni ish-dashurinë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Të jemi të sinqertë, është e vështirë për të pasur një martesë apo lidhje pa mangësi, pas një mllefi apo zemërimi. Dikur, pritej që ndarja nga bashkëshortët të krijojë një armiqësi deri në fund të jetës. Shumica dëshirojnë të kenë një ndarje shoqërore, por emocionet si mllefi, pikëllimi, frika dhe humbja e besimit ndarjen mund ta bëjnë më të vështirë. Nëse nuk ballafaqoheni me këto, mund të ketë probleme më të mëdha e njëri prej tyre është qasja jonormale në pjesëmarrjen dhe bashkërritjen e fëmijëve. Falja mund të duket si gjëja e fundit, të cilën do të dëshironit ta konsideroni me ... more »

Spermën e përmirësojnë karota, kungulli dhe portokalli

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Në qoftë se planifikoni që së shpejti të bëni fëmijë apo thjesht vetëm dëshironi t’i krijoni surprizë së dashurës suaj me sasinë e farës së lëngut, i cili do të rrjedhë pas orgazmës, atëherë kjo këshillë është për ju. Studimet më të reja të shkencëtarëve të Harvardit kanë konstatuar që karotenoidet nga perimet rrënjore dhe me ngjyrë të portokallta rrisin lëvizshmërinë e spermatozoideve, kështu që këta “notarë” të vegjël , kur është nevoja, me lehtësi e gjejnë cakun e tyre. Karotat janë të pasura me vitaminën A dhe me antioksidantë të shkëlqyeshëm që kanë rëndësi të posaçme për shën... more »

9 shprehi të tmerrshme të secilës femër

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 weeks ago
Secili nga ne kemi shprehitë tona, të cilat na pengojnë dhe na nervozojnë, e kundër tyre është lehtë të luftosh. E gjitha që nevojitet është vetëkontrolli! E që vetëkontrolli është shumë më shumë se sa një fjalë e frikshme dhe që është lehtë e arritshme, do të bindeni. Cilat janë shprehitë që juve ju irritojnë dhe sa lehtë është të jetoni pa to? Mund t’i zgjidhni! 1. *Ngrënia e thonjëve* Nën një, nën to ka gjithçka të tmerrshme, sado shpesh që i lani duart. Nën dy, i prishni thonjtë bukur të lyera. Nëse mendoni që kjo do ju qetësojë, mbajeni rreth dorës gjithmonë një lla... more »

Dy femra ofrojnë seks ‘tresh’ në rrugë! (VIDEO)

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
Dy vajza me veshje provokuese kanë vëndosur që të hetojnë se si do të reagojnë njerëzit kur ata të takohen në rrugë dhe për t’u dhënë atyre seks në treshe. Shikoni se çfarë lloj përgjigje kanë marrë … Në fund njëri nga “fatlumët” që mori këtë ofertë i ka raportuar në polici dhe kameramani u desht t’i shpjegon se kjo nuk është prostitucion, por vetëm një eksperiment të vogël.

Jam i lumtur që gruaja ime bën seks me mashkull tjetër!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
Mund të ndodhë edhe kështu…! Nëse shumë çifte i japin fund raporteve të tyre për shkak të tradhtisë, ka meshkuj që ‘adhurojnë’ partneret të cilat kanë marrëdhënie seksuale edhe me meshkuj të tjerë. Është ky rasti i një çifti britanik, të martuar prej pak vitesh. Ajo është 26 vjeçe ndërsa ai është 28 vjeç dhe raporti i tyre seksual është i jashtëzakonshëm sepse sikundër deklaron kjo grua e re, ‘burrin tim e eksiton pafund fakti që unë bëj seks me një mashkull tjetër. Prej kohës kur unë nisa ta bëj këtë, ne kemi seks shumë më të mirë bashkë’,- ka deklaruar 26-vjeçarja britanike. Ës... more »

Seksi tek të sëmurët me zemër

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
*Katër këshilla për të gjithë personat që kanë probleme kardiake* Shumë njerëz e lidhin seksin me rrezikun në zemrën e tyre, sepse kanë ndjerë mavijosjen e grykës ose infarkt. Por të dhënat e atakut në zemër dhe lidhja e tij me seksin në fakt janë provuar në të kundërt. Nuk ka asnjë arsye që një person i cili ka pasur një atak në zemër, por është diagnostikuar me sëmundjen e zemrës, të mos arrijë më të ketë një jetë seksuale normale. Sigurisht që duhet një listë e tërë me përkujdesje dhe shumë ushtrime në pjesën e parë të periudhës që u duhet për të marrë veten, por nuk është e nev... more »

Lidhjet: Si të merrni veten nga një ndarje pa arsye

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
Sot e dashuruar dhe nesër vetëm pa asnjë shpjegim? Ja si t’i kaloni momentet më të këqija të ardhura nga përfundimi i papritur i një lidhjeje Ju kanë braktisur ndonjëherë prej ndonjë arsye që nuk qëndronte aspak. Si për shembull “Je shumë e vogël”, “Jam i paqartë me veten”, “Nuk kam nevojë për një të dashur tani”? Edhe pse fundi është i hidhur, duhet të mësoni ta lini të shkuarën pas. Meqë ndarjet janë gjithnjë jo të lehta për t’u përballuar, këshillat e mëposhtme janë ndarë në katër faza sipas kronologjisë. *Faza e parë: Përballimi* *1. Silluni mirë me veten*. Me justifikime si t... more »

VIDEO - Shqiptarët dhe seksi!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago

Forma e gjoksit të femrës, si është në shtrat?!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
I doni më shumë të ëmbla në formë limoni, formë portokalli apo të qershisë magjepsëse? Me ndihmën e parashikimit sternomantik të formave dhe shenjave të gjinjve, që më parë mund të dini se çfarë dashnoreje qëndron afër jush. Vetëm në mënyrë diskrete shikojani gjoksin. Sipas studimeve të psikologëve amerikanë, femrat me gjinj të mëdhenj dhe të rrumbullakët janë të prira për aventura dhe zbavitje, por nuk janë aq të hapura kur është në pyetje seksi. Femrat, gjinjtë e të cilave kanë formën e limonit, parapëlqejnë flirtet, janë spontane dhe vetëkritike. Femrat me gjinj në formë ananasi ... more »

Si të dashurohesh dhe të mos dashurohesh

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
A ekzistojnë mënyra për të mos u dashuruar gjatë një lidhjeje? A ka shenja apo tregues që gjatë një marrëdhënieje të vërehen shkëndijat e rënies në dashuri dhe dashurisë së vërtetë? Përfundimet e disa studimeve që janë marrë me këtë çështje japin shumë udhëzime në këtë drejtim. Në qoftë se i besoni një shkencëtari që merret me “çështjet e zemrës” atëherë vazhdojeni leximin. Nëse jo, ju këshillojmë ta ndërprisni këtu. *I gjithë faji është i oksitocinës* Kërkimet mbi psikologjinë dhe kiminë e trurit gjatë periudhës së rënies në dashuri tregojnë përdorimin e disa gjetjeve praktike... more »

Përse tradhtojnë njerëzit? Ja disa arsye sipas një studimi

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
Çfarë i shtyn meshkujt apo femrat të tradhtojnë? Një sondazh i fundit i realizuar nga Netdon për sitin Entre.Infideles.com sjell disa përgjigje. Çfarë i shtyn meshkujt apo femrat te tradhtojn Sipas 35% te 2300 të anketuarve, është kënaqësia ajo qe ka me tepër rendësi. Dhe sidomos kënaqësia që nuk ka asnjë lidhje me ndjenjat. 28% kane thënë se ajo çka i shtyn të tradhtojnë është dëshira për të përmbushur pakënaqësitë seksuale nga partneri (ja). Të tjera arsye janë: pasioni i dashurive të reja, adrenalina dhe ndërmarrja e rrezikut, pikantja dhe zbulimet e reja dhe së fundmi shum... more »

Pesë minuta seks në ditë, shpëto martesën!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
Ka një lajm të mirë: kushtojani vetëm pesë minuta çdo ditë për të krijuar atmosferën seksuale dhe martesa juaj do të shkojë shumë gjatë. Këto skena pesëminutëshe të kujtojnë librin e ri të Bonnie Jacobsen: Shpëtoje martesën tënde në pesë minuta në ditë. Provoni një sonte! Kujtoji vetes se bashkëshorti juaj është personi i vetëm në tokë në këtë moment që mund t’ju ofrojë seks. Në qoftë se ju merrni pak minuta për të menduar për partnerin tuaj si të dashurin tuaj të zgjedhur, ju do të ndjehen më të lidhur. *Sajoni një gjuhë që vetëm ju të dy e flisni* Një bisedë e shkurtër me humor dhe... more »

Seksi si gjimnastika

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 4 weeks ago
Ekspertët bien dakord dhe zbulojnë se të bësh aktivitet seksual është njësoj sikur të bësh një lloj tjetër aktiviteti fizik siç mund të jetë palestra, vrapimi, gjimnastika ose ushtrime të tjera *Nëse kryeni marrëdhënie seksuale është njësoj sikur bëni gjimnastikë* Për të qenë në formë nuk shërben vetëm palestra, gjimnastika, vrapi dhe të gjitha aktivitetet e tjera fizike sportive, por sipas një studimi të ri është edhe seksi ai që mund t’ju vijë në ndihmë. Ai është cilësuar si një lloj aktiviteti i cili herë pas here mund të jetë më i këndshëm sesa të tjerët. Ishin studiuesi... more »

Çifti mes seksit dhe parave

Botimet Shqiptare at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
*Sa ndikojnë të ardhurat në një marrëdhënie bashkëshortore* Nuk është sekret fakti që çiftet zihen dhe, sipas studiuesve, kjo ndodh të paktën një herë në dy javë. Pjesa më e madhe e këtyre grindjeve janë konflikte të përkohshme, keqkuptime të cilat mund të zgjidhen me një shfajësim dhe pak mbështetje. Por zënkat që zgjasin deri në atë pikë sa çiftet e kanë të vështirë të gjejnë një zgjidhje, e kanë bazën në të plotfuqishmen “para”. Në fakt 38% e meshkujve dhe femrave janë shprehur gjatë një sondazhi se paratë janë shkaku kryesor i problemeve të tyre në çift. Kjo u paraprin arsye... more »

Studimi, përse kaq të dhënë pas seksit?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
*Arsyet përse njerëzit e preferojnë seksin janë nga më të shumtat, që nga nevoja për t’u çliruar nga stresi deri te dëshira për t’u afruar me Zotin dhe te dëshira për t’u hakmarrë ndaj një tradhtie* *The Wall Street Journal* Prej kohësh terapistët e kanë ditur se çiftet që bëjnë më shumë dhe më mirë seks janë më të lumtur dhe më të qëndrueshëm. Por një studim i ri nga Universiteti i Torontos tregon se arsyet përse partnerët vendosin të kenë marrëdhënie seksuale është që të ndikojnë në kënaqësinë e jetës martesore. Vendimi për të bërë apo jo dashuri sonte, mund të bëjnë ndryshimi... more »

Si ta ‘pastroni’ jetën nga ish i dashuri?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
Pas ndarjes më së miri është t’i largoni të gjitha dëshmitë e lidhjes, sepse nëse i mbani, janë shanset më të mëdha që t’i kujtoni vazhdimisht çastet e bukura të cilat nuk janë më. Secili reagon ndryshe në ndarje. Disa femra qajnë gjatë gjithë dites, disa tjera pastrojnë banesën deri sa ta sterilizojne të tërën, derisa të tjerat në dukje vazhdojnë jetën si të mos kishte ndodhur asgjë. Ajo që secilës do t’i ndihmojë është ‘pastrimi general’, largimi i fotografive të përbashkëta në të cilat keni dalur të lumtur dhe të dashuruar, dhuratat që ju ka dhënë gjatë lidhjes si dhe gjurmë... more »

A e shkatërron jeta familjare dëshirën seksuale?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
*Këshilla/ Si mund të keni një jetë seksuale të mirë pas martese* Një libër i ri, “Martesa në robëri: pajtimi i erotizmit me shtëpinë”, i cili ka tronditur dhe mbërthyer Amerikën pretendon se problemi në zemër të martesës moderne, dhe arsyes së statistikave shumë të larta të divorceve, është se jeta familjare shkatërron dëshirën seksuale, pavarësisht se sa i dashuruar mund të jetë çifti. Me fjalë të tjera, seksi dhe martesa nuk janë të pajtueshme. Autorja Esther Perel, thotë: “Ekziston një paradoks mes nevojës për siguri, familjaritet dhe parashikueshmëri, të cilët kërkojmë në m... more »

Kur këtë ta mësoni seksi juaj oral do të jetë magjepsës

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
Në hulumtimet online është zbuluar që poza e popullarizuar 69 edhe nuk është aq e dashur, e as seksi sa e përcjell ai reputacion. Për seks oral eksploziv e nevojshme është diçka tjetër. Që të rrisni stimulimin ja çfarë duhet të bëni: 1) Gjeni pozën që më së shumti ju përshtatet Me siguri keni provuar shumë poza, e me siguri nuk ju ka ikur edhe poza e famshme 69. Pas disa provave edhe vetë do të vlerësoni se cila nga pozat ju ka ofruar më së shumti kënaqësi. Dikush do lartë, dikush poshtë, dikush anash. Zgjedhja është e juaja. 2) Mos jini dembel Kthejani anës së kundërt me të ... more »

Untitled

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
*Studimi/ Janë gjithnjë e më të shumtë personat që e trajtojnë trupin e tyre si një armik* Të prihesh me brisk apo me thikë. T’i shkaktosh vetes dhimbje me çdo lloj mënyre dhe pastaj të ndihesh në faj. Janë të shumtë të rinjtë që*vuajnë* nga vetëplagosja. Dhe nëse arsyet janë shumë të ndryshme, qëllimi është gjithnjë vetëm njëri: të ndihen të gjallë. Por ka shërim. Po përse ndodh e gjithë kjo? Nuk ekziston një përgjigje e vetme. Dikush thotë që ka filluar rastësisht, dikush tjetër pasi ka parë që e bëjnë shokët e tij, të tjerë për t’u ndier “në jetë”. *Motivet e vërteta janë... more »

Si ta rindizni zjarrin e pasionit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
Nëse kohet e fundit jeta juaj seksuale është ftohur, ja disa këshilla si ta rindizni zjarrin e pasionit. *1. Bëni sa më shume dashuri sepse është edhe e shëndetshme për ju* Mendoni me tepër për të mirat që sjell seksi tek shëndeti dhe bëni sa më shumë dashuri. Kjo ju ndihmon të shmangni problemet me zemrën, djeg kaloritë si dhe ul rrezikun për kancer gjiri. A e dini se seksi stimulon edhe prodhimin e një substance imunitare kundër rrufës dhe gripit? Më pas mendoni se ai sjell edhe kënaqësi. *2. Harrojini të metat që keni* Nëse doni që jeta juaj seksuale të jetë e nxehtë, duhet... more »

Përse bëhen joshës?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
Pothuajse çdo femër në planet në ndonjë moment ka qenë e interesuar për ndonjë mashkull, i cili ka qenë në lidhje dashurie me ndonjë tjetër femër. S’ka dyshim, secila i bën pyetje vetes përse është fiksuar pas mashkullit të zënë kur e di se është një fantazi e kotë! *Dëshira për ta arritur qëllimin shton nivelin e dopaminës* Çdo gjë që duket e paarritshme, shkakton dëshirë më të madhe. “Kjo quhet atraksion frustrues: ajo që është e vështirë të arrihet, më shumë na krijon mall, – thotë dr. Helen Fisher, autore e librit “Who We Love”. – Ndërkaq, vetë fakti që është diçka e ndaluar... more »

Ja cilat janë arsyet që të shtyjnë drejt tradhtisë në çift?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 5 weeks ago
*Cili është partneri që “gënjen” më shumë për një flirt seksual* Shtatë nga dhjetë çifte provojnë ndjenjën e të qenit të tradhtuar. Përse tradhtojnë më shumë meshkujt dhe pse një aventurë e shpejtë jashtë martese mund t’i zgjasë jetën lidhjes? Jemi tradhtarë të lindur? Nuk mund t’i bëjmë ballë tundimit për të gjetur një dashuri jashtë çiftit dhe nuk mund të jemi kurrë të qetë se edhe partneri ynë do të jetë besnik përjetësisht? Është një ndjenjë që mbijeton së bashku me dashurinë brenda martesës dhe sipas studimeve të fundit nuk duhet të ndjehemi aspak fajtorë. Në fund të fundit... more »

Pse humbet tek femrat dëshira për të bërë seks

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
*Ja cilat janë tetë këshilla për të ndezur pasionin* Sipas të dhënave më të fundit tek shumë femra pas kalimit të viteve vihet re se pasioni i tyre gjatë seksit zbehet, ndaj edhe jeta e tyre seksuale nuk është më ajo e para. Sipas studiueses Laura Berman është e mundur të rikthehet pas ky pasion edhe pse jo në të njëjtin nivel që ka qenë dikur. *Pse humbet pasioni* Angazhimet e jetës së përditshme luajnë një rol të rëndësishëm në braktisjen e interesit seksual ndaj partnerit. “Stresi, ankthi, depresioni çfarëdo shqetësimi tjetër që lidh jetën e një femre mund të ndikojë seksual... more »

Pozitat seksuale për dobësim

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Seksi sigurisht që ndihmon në humbjen e peshës, “gjimnastika në krevat” djeg po aq kalori sa një seancë aerobie. Një marrëdhënie përfshin muskujt, qarkullimin e gjakut, sistemin kardiovaskular, pra ndihmon shumë në dobësim. Psikoseksologët shpjegojnë prapaskenat e një ‘diete’ në krevat: *Tigri dhe dragoi * Në këtë pozitë femra nuk ulet mbi mashkullin, por qëndron galiç mbi të. Me anët të duarve mbahet për trupin e tij dhe lëviz lartë-poshtë. Kjo nuk është pozitë e zakonshme, por në këtë mënyrë forcohen muskujt e kofshës, ndërsa nëse mashkulli çon kokën ose pjesën e sipërme të ... more »

Infeksion vaginal kërpudhor – shkaktarët, simptomat dhe shërimi

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Infeksioni vaginal kërpudhorë është tip i vaginistitit (ndezje e Vaginës), e cila karakterizon irritimin vaginal, kruarjes intensive dhe rrjedhje Vaginale. Infeksioni kërpudhorë vaginal mund të përfshijë Vaginën dhe vulvën. Infeksioni kërpudhorë vaginal, e cila gjithashtu njihet me emrin kandidijaza, është shumë i shpeshtë. Ai paraqitet në tre nga katër femra gjatë gjithë jetës, e tek shumica e tyre dy apo më shumë herë. Infeksioni vaginal kërpudhorë nuk konsiderohet si sëmundje ngjitëse, edhe pse mund të përhapet me anë të kontaktit oral me gjenitale. Shërimi zakonisht është ... more »

Si mund të dini nëse do të jetë një bashkëshort i mirë?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
*Disa lloje të meshkujve do të bëjnë të lumtur, kurse disa jo. Kini kujdes të mos bëni një gabim!* *Ofruesi* Për të familja është gjithmonë në vendin e parë. Ai është bujar dhe gjithmonë përpiqet për të kënaqur të dashurit e tij. Punon disa punë, në mënyrë që të fitojë para të mjaftueshme dhe kursen për të siguruar të dashurit e tij. Nuk është i qetë në qoftë se familja e tij është e pakënaqur. Është një perfeksionist, si në punë ashtu edhe në shtëpi. Kërkon që sa më mirë të kalojë kohën me gruan dhe fëmijët e tij dhe asgjë nuk është e vështirë për të, shkruan “Huffington Pos... more »

Përse na pëlqejnë puthjet dhe çfarë fshihet pas tyre

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Misteri që rrethon puthjen po zbulohet nga shkencëtarët të cilët besojnë se puthja është testi më praktik i vlerësimit të partnerit të ardhshëm *Studimi* Cili është në të vërtetë qëllimi i puthjes? Njerëzit janë tepër seriozë kur vjen puna për këtë bashkim buzësh. Një studim i ri në Universitetin e Oksfordit këshillon se procesi i puthjes mund të jetë diçka më shumë nga sa duket. Sipas tyre puthjet janë një provë çiftëzimi, një test shijesh që partnerët e ardhshëm bëjnë me njëri-tjetrin. Kjo shpjegon edhe faktin se përse femrat dhe meshkujt që e quajnë veten simpatikë pëlqe... more »

Përse femrat argëtohen me meshkuj më të vjetër?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Është fakt që femrat joshen nga meshkujt më të vjetër. Për këtë fakt mbase edhe më së shpeshti diskutohet kur është fjala për marrëdhëniet mashkull-femër *Inteligjenca* Meshkujt më të vjetër dinë të bëjnë biseda të mençura, dinë shumë tema të cilat mund t’i diskutojnë dhe janë më të pjekur gjatë bisedave. *Siguria financiare* Meshkujt e vjetër ekonomikisht qëndrojnë më mirë dhe mu ajo siguri financiare u mundëson të jenë më të sigurt dhe të pavarur. *Romantika* Janë më me përvojë dhe dinë se çka donë femrat dhe si duhet të sillen ndaj tyre. Madje, edhe me gjestet më të vogla t... more »

Femrën mund ta bësh për vete që në momentin e njoftimit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Nëse keni menduar që shtrëngimi i duarve është thjesht një ritual gjatë njohjes apo përshëndetjes me dikë, keni gabuar, sidomos nëse bëhet fjalë për takimin e parë me një pjesëtare të gjinisë së bukur. Sipas faqes Attraction Methods, e cila është e specializuar për të ndihmuar meshkujt që të joshin femrat, shtrëngimi i duarve është pjesa më e rëndësishme e njohjes së një femre. Në videon e mëposhtme shpjegohet se është e rëndësishme që të mbahet sa më gjatë dora gjatë njohjes, po ashtu tregohet edhe një truk që duhet bërë në momentin e lëshimit të dorës. Instruktori sqaron se gjatë... more »

4 arsye pse një mashkull frikësohet nga lidhja serioze

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
*Të gjithë miqtë e tij janë beqarë* Kjo duket si një nga ato arsyet e papranueshme, mirëpo është e vërtetë. Meshkujt kanë më pak tendenca të fillojnë një lidhje serioze, nëse miqtë e tij më të mirë janë ende beqarë. Ka mundësi që ai të ndihet i veçuar nga të tjerët në ato netët kur dalin meshkujt bashkë. *Mund të mos jetë i gatshëm* Ndoshta ai frikësohet të mbetet me një person për tërë jetën, prandaj dëshiron që të ‘hulumtojë’ edhe mundësi të tjera. Kjo do të thotë se nuk është i gatshëm të fillojë lidhjen me ju dhe është më mirë që të ndërpritet lidhja, pasi që, sidoqoftë, aj... more »

A janë të vërteta skenat e seksit në filma?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
*Kinematografi* *Që prej viteve ’60, kur kinemaja botërore filloi të lejonte skenat erotike në filma, mijëra aktorë janë zhveshur përpara publikut, por a është gjithçka e vërtetë?* Që nga koha kur regjisorët filluan të shtojnë skenat e seksit në filmat e tyre, mijëra të tilla janë xhiruar gjatë gjithë këtyre viteve. Në fillim të viteve ’60, kinematë filluan të kërkojnë nga ligji dhe nga vetë kodi i brendshëm i industrisë së filmave, lejimin e disa momenteve të intimitetit. Në vitet ’70, ekzistonin tetë filma të *Bedside**-films *dhe gjashtë filma të* Zodiac-films *që përmbanin... more »

Çudira seksuale nga bota

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Në Burkina Faso. Gratë e martuara kanë pëlqimin e burrit të tyre, që të kenë një ose më shumë dashnorë. Në Jordani. Ligji vendas kërkon që çiftet e martuara të kenë marrëdhënie seksuale të paktën një herë në katër muaj. Në Kongo. Që kjo është një shoqëri matriarkale dihet dhe këtu gratë “bëjnë ligjin” edhe kur është fjala për seksin. Nëse gruaja do të kryejë aktin seksual, mashkulli nuk mund të refuzojë dhe duhet të plotësojë të gjitha dëshirat e saj, ndryshe gruaja ka të drejtë të ushtrojë dhunë ndaj tij. Në Vyoming (SHBA). Është e ndaluar që të keni marrëd... more »

Përgjigjet në pyetje të pazakonta për vaginën

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Gjinekologu dr Peni Adams përgjigjet në katër pyetje të shpeshta që do të ju ndihmojnë të dekodoni simptomat tuaja. Nganjëherë më kruhet ‘poshtë’ dhe duhet ta kruaj. A është normale Kruarja në vaginë nuk është normale. Shkak i kësaj mund të jetë sekrecioni më i shumtë, infeksioni apo dermatitis. Gjithashtu, ndoshta brekët tuaja nga sintetika mund të jenë shkak i kësaj. Dr Adams rekomandon të brendshme pambuku dhe vizitë të domosdoshme tek gjinekologu, nëse krurja nuk ju ndalet për dy tre ditë. Që kur kam filluar të kem seks me të dashurin e ri, buzët vaginale janë të skuqura ... more »

Si bëhet shpjegimi seksual i ngjyrave në dhomë ose veshje

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Cila ngjyrë dominon në dhomën tënde, në rrobat e tua. Ajo është çelësi i dashurisë. Disa thonë se ngjyrat janë shkencë më vete. Të tjerët mendojnë se ato drejtpërdrejt ndikojnë në jetën e njeriut. A e dini se cila është ngjyra që ndikon në jetën tënde? Pikërisht ajo ngjyrë të cilën më shumë adhuroni, është çelësi i dashurisë dhe seksualitetit në jetën tuaj. Atëherë shikoni përreth jush se cila ngjyrë dominon. Psikologët tregojnë se, me anë të shijeve që personi ka për ngjyrat, përcaktohet edhe seksualiteti i tij. *E bardha* – Personi që e adhuron ngjyrën e bardhë, seksin e kons... more »

Gjithmonë xhentëlmen?!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Meshkujt ndonjëherë kanë mënyra të çuditshme dhe misterioze për ta treguar dashurinë. Jo të gjithë meshkujt mund të shfaqin hapur ndjenjat. Nëse dëshironi të kuptoni se mashkulli juaj ju pëlqen apo jo, përpiquni të vini re këto shenja. *Ju kontakton vazhdimisht* Nuk ka rëndësi nëse ai është në punë apo me shokët, ai do të gjejë një mënyrë për të kontaktuar apo dërguar sms vazhdimisht. Nëse ai e bën këtë gjë, atëherë është një shenjë se kërkon vëmendjen tuaj dhe është i interesuar për ju. *Është i interesuar për interesat tuaja* Kur një mashkull tregon interes në gjërat që ju... more »

Përse tradhtojnë njerëzit? Ja disa arsye

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Çfarë i shtyn meshkujt apo femrat të tradhtojnë? Një sondazh i fundit i realizuar nga Netdon për sitin “Entre.Infideles.com” sjell disa përgjigje. Çfarë i shtyn meshkujt apo femrat të tradhtojnë. Sipas 35% të 2300 të anketuarve, është kënaqësia ajo që ka më tepër rëndësi. Dhe sidomos kënaqësia që nuk ka asnjë lidhje me ndjenjat. 28% kanë thënë se ajo çka i shtyn të tradhtojnë, është dëshira për të përmbushur pakënaqësitë seksuale nga partneri (ja). Të tjera arsye janë: pasioni i dashurive të reja, adrenalina dhe ndërmarrja e rrezikut, pikantja dhe zbulimet e reja dhe së fundmi... more »

A jeni ende duke menduar për ish-të dashurin?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Nëse jeni ende duke menduar për atë me të cilin jeni ndarë, mos vazhdoni ta mohoni, nuk ka asgjë të keqe. Ja si mund ta zbuloni nëse ende jeni në dashuri me të. *Kujtimet* Nëse ende i kujtoni të gjitha gjërat, edhe detajet më të vogla të takimeve tuaja, fjalët që keni thënë e momentet e lumtura, kjo do të thotë se vazhdoni të jeni në dashuri me ish-të dashurin tuaj. *Përndjekja* Kjo është diçka që ndodh në rastet më të shpeshta. Sigurisht se ende vazhdoni ta përcillni çdo hap që bën ai në jetë, vendet ku del, ku e kalon kohën me shoqërinë, vazhdoni të bëni përpjekje për ... more »

Disa këshilla për ta rindezur zjarrin e pasionit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Nëse kohet e fundit jeta juaj seksuale është ftohur, ja disa këshilla si ta rindizni zjarrin e pasionit. *1. Bëni sa më shumë dashuri, sepse është edhe e shëndetshme për ju* Mendoni më tepër për të mirat që sjell seksi tek shëndeti dhe bëni sa më shumë dashuri. Kjo ju ndihmon të shmangni problemet me zemrën, djeg kaloritë si dhe ul rrezikun për kancer gjiri. A e dini se seksi stimulon edhe prodhimin e një substance imunitare kundër rrufës dhe gripit? Më pas mendoni se ai sjell edhe kënaqësi. *2. Harrojini të metat që keni* Nëse doni që jeta juaj seksuale të jetë e nxeht... more »

Receta për ditën e përkryer: 36 minuta punë dhe 106 minuta seks…

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Rekomandimi vjen nga dy dijetarët amerikanë, dr. Christian Kroll, hulumtues në Jacobs University Bremen dhe dr. Sebastian Pokutta, shkencëtar në Georgia Institute of Technology, të cilët janë përkushtuar për të klasifikuar aktivitetet e ditës së bazuar në kënaqësinë që ato ofrojnë. Kjo recetë e studiuesve kërkon një përpjesëtim adekuat të kohës të përkushtuar për punën dhe hapësirës për të bërë atë që ju dëshironi. Për të plotësuar gëzimet e jetës, për të marrë maksimumin e mirëqenies dhe lumturinë, 106 minuta i duhen kushtuar seksit, ndërsa në punë vetëm 36 minuta. Këto janë ... more »

Shkaktarët e impotencës te meshkujt dhe përdorimi i viagrës

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
Instinkti për të kryer marrëdhënie seksuale është më i forti që zotërojmë. Ky është jetësor nëse duam të krijojmë brezin tjetër. Instinktet tona na nxisim të gjithëve të kryejmë marrëdhënieve seksuale, por shpesh hasen probleme. Në derën e seksologut trokasin burra të rinj e të vjetër, të shoqëruar ose jo me partneret. Problemet e tyre janë të ndryshme, si paaftësi për të kryer aktin seksual, pamundësi për të pasur fëmijë apo shqetësime nga sëmundjet seksuale. Por një gjë është e përbashkët: Cilido qoftë motivi i vizitës, vizita te andrologu e një burri është shumëfish më e vë... more »

3 shenja sekrete të një lidhjeje të keqe

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 1 month ago
A jeni vërtet në një lidhje të lumtur, që është duke shkuar si duhet? Ja disa shenja për ta kuptuar këtë *Dominimi* Një lidhje e mirë ka një balancim mes të dy partnerëve, duke mos e bër asnjërin prej tyre të ndihet keq dhe duke qenë të dy të barabartë. Nëse ndiheni sikur njëri prej jush ka më shumë kontroll ose dominon mbi tjetrin, atëherë duhet të bisedoni për këtë dhe të zgjidhni këtë çështje. *Humbja e respektit* Respekti për njëri-tjetrin është i domosdoshëm në një lidhje. Nëse nuk e respektoni partnerin tuaj, ai mund të mos i pranojë sugjerimet tuaja, mund të mos ju ... more »

10 përgjigje për dëshirat dhe botën seksuale të femrës

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*Të gjithë janë kuriozë të njohin të fshehtat e seksit. Por shumim pyetjeve tuaj askush nuk ka guxuar kurrë t’u japë përgjigje. Ekspertët me të njohur kanë dhënë disa shpjegime për disa probleme kryesore që kanë meshkujt e femrat për raportet intime mes tyre. Vërtet ka dhimbje dhe kënaqësi në çdo histori dashurie, dhe seksi është vërtet diçka serioze, por nuk ka arsye të përjetohet me frikë apo druajtje. Përkundrazi, një grimë ironi ndihmon për të zgjidhur pasiguritë, për ta bërë me më shumë kënaqësi.* *1-Përse gratë mund të kenë orgazma të shumëfishta?* Thuhet se gratë e hare... more »

5 sekretet e meshkujve në dhomën e gjumit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*Si sillen meshkujt në shtrat, pse dëshirojnë të jenë “superheronj”* Meshkujt janë plot surpriza, dhe sjellja në dhomën e gjumit nuk bën përjashtim. Sipas studiuesit George Weinberg tek meshkujt ka ende shume “të fshehta”, por 5 janë sekretet, të cilat mund të ndihmojnë të kuptosh një mashkull dhe t’i afrohesh edhe më shumë atij: 1- Ai ka frikë mos iu lërë në baltë. Meshkujt ndjejnë trysni “të tmerrshme” të performojnë seksualisht. “Në të kaluarën meshkujt nuk zhvillonin performancën e tyre seksuale, sepse femrat supozoheshin të mos i gjykonin ata”, thotë Ëeinberg. Por në ditët... more »

Psikologët: Kur një femër e arrin kënaqësinë pa u shtirur

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*Kush janë 5 miqtë e orgazmës, si duhet vepruar për një natë erotike* Jo gjithnjë është si do të donit ju. Kënaqësia e një femre është fryt i një ekuilibri delikat, mjafton pak për ta zhdukur, për ta parë veten pastaj, pas një fillimi të këndshëm në një finale aspak tërheqëse. Kjo pasi nuk është një fakt mekanik. Por ka nevojë për njohje, përputhje, relaks dhe vetëdije. Janë vetëm këto miqtë e orgazmës femërore? Mund të numërosh dhe pesë të tjerë. Ja se cilët. Klima verore “Në verë ndjehemi (dhe në fakt jemi) më të bukur”, pohojnë seksologët. Trupit i dedikohet më shumë përkujd... more »

10 mitet e rreme mashkullore në shtrat

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*1. Ai mendon se puthjet janë kohë e humbur* Është e vërtetë që meshkujt nuk e kanë shumë për zemër të rrinë të presin gjatë para se të hidhen në aksion, por gjithsesi atyre u dhuron shumë kënaqësi koha që kalojnë me partneren duke u puthur. Filloni të “rikualifikoni” mashkullin tuaj. Thuajini atij nëse dëshironi të jeni më tepër romantikë dhe më pas me ngadalë çojeni në një eksitim dhe epsh të pashpenguar. 2. Ai pret që të arrini në orgazëm brenda pak minutash Meshkujt e dinë që nuk është shumë e lehtë të bësh një femër të arrijë në orgazëm dhe se asaj do t’i duhet pak kohë ... more »

10 sekrete për të patur sukses në takimin e parë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
1. Tregoni kujdes në takimin e parë sepse ka shumë rëndësi. Kini paraqitjen tuaj më të mirë dhe veproni siç duhet. 2. Jini i vëmendshëm. Merrni disa minuta kohë për të thithur më shum informacion për partnerin tuaj. 3. Bëni komplimente. Gjeni diçka për personin që ju pëlqen. A ka apo jo flokë të bukur, apo sy të bukur etj? 4. Lëreni negativitetin mënjanë. Puthja e vdekjes është kur risillni në mend gjëra të këqija. 5. Flirtoni. Një libër i tërë mund të shkruhet për efektin pozitiv që ka flirtimi tek një njeri. 6. Kërkoni atë që dëshironi. Të kërkosh nuk garanton se do të m... more »

Pse seksi kërkon gjithmonë angazhim nga femrat

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*Përfundimi i psikologëve: Meshkujt duan më shumë ngrohtësi* Nuk është sekret fakti që femrat janë shpesh faktorë për ndryshimin e një marrëdhënieje. Mënyra se si gjërat funksionojnë ditët e sotme bëjnë që femrat të jenë më pjesëmarrëse se sa partneri i tyre, si në jetën shoqërore, në familje dhe në shtëpi, këto janë shprehje të mbështetjes dhe kujdesit të femrës. Por ndryshimet shpesh sjellin ankesa nga partnerët e tyre. Ajo çfarë vjen si pasojë e kësaj gjendjeje është një marrëdhënie e mënjanuar dhe pushim absolut të aktivitetit seksual, i cili largon energjitë e cilitdo partn... more »

Test: A jeni të gatshëm për martesë?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
1. Kur grindeni me partnerin, grindja duket kështu: a. Bërtitni derisa partneri ta kuptojë se ku ka gabuar, sepse nuk dëshironi që të diskutoni vazhdimisht për gjëra të njëjta. b. Nuk thoni asgjë, më me dëshirë tërhiqeni, sepse e dini se do të nisë një grindje edhe më e madhe. c. Përpiqeni ta zgjidhni problemin duke biseduar, e nëse grindja përshkallëzohet ftoheni pak, dhe më pas përpiqeni përsëri që ta zgjidhni problemin. 2. Bashkëshorti (bashkëshortja) juaj ka shtuar dhjetë kilogramë. Ju reagoni kështu: a. Sinqeriteti është më i mirë se gënjeshtra – i thoni që urgjentisht ta n... more »

Gabimet që bën një vajzë në të njëzetat

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Ja gabimet që bëjnë vajzat rreth të njëzetave. 1. Mos fjetja e mjaftueshme. 2. Varësia nga mediat sociale. 3. Larja e shpeshtë e flokëve. (Dëshira për t’i mbajtur flokët gjithmonë të drejta sakrifikon shëndetin e tyre) 4. Harxhimi i shumë parave për të konsumuar vakte në restorante e fast-food. 5. Shëndet bipolar. (Gjatë ditës bëjnë joga e pinë çaj jeshil, gjatë darkës shkojnë në party që zgjasin deri në 4 të mëngjesit. Kjo çrregullon dhe stërlodh trupin.) 6. Mania për të pasur një trup të nxirë. (Kujdes! Edhe jashtë shezlonit rrezet UV janë shumë të dëmshme.) 7. Shpenzimi i gjith... more »

Si i duket seksi partnerit tuaj, tetë fazat më të rëndësishme

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*Çfarë mendimi kanë burrat për orgazëm, flirtimin, ereksionin* Ndodh shpesh që edhe pse keni një kohë të gjatë me partnerin dhe jeni shumë të dashuruara më të, përsëri nuk arrini ta kuptoni. Duket si një provim i vështirë të hysh në botën e tij për të mësuar se si i duket marrëdhënia juaj, si nga këndvështrimi romantik dhe ai seksual. Studiuesi Dominic Utton shprehet se, ka disa elementë që mund të ndihmojnë një femër të kuptojë se çfarë mendon partneri i tyre për marrëdhënien aktuale. 1. Flirtimi Vetëm sepse meshkujt nuk janë shumë të zotë me flirtimin nuk do të thotë se ata n... more »

Italianet, rekordmenet e seksit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Sipas një studimi ndërkombëtar të Shoqërisë Evropiane të Ngjizjes, 59% e italianeve kryejnë një ose më shumë raporte seksual në javë, por të paktën 30% e tyre përdor pilulën mbrojtëse. Një kërkim të cilit i janë nënshtruar plot 11.490 femra të moshës 15-49 vjeç, nga 49 vende, tregon se janë italianet ato që mbajnë trofeun e të bërit seks. Në Evropë femrat italiane janë më aktivet në marrëdhëniet seksuale, me një përsëritje prej një ose më shumë herë në javë në 59% të rasteve, ndjekur nga spanjollet me 54%. Kjo i bën italianet të konsiderohen si në pasionatet dhe që kërkojnë më shum... more »

Dritë jeshile për marrëdhëniet seksuale gjatë shtatzënisë!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
A mund të bëni seks gjatë shtatzënisë?! Po! Të gjitha gratë shtatzëna dhe burrat e tyre mund të vazhdojnë të bëjnë seks. Marrëdhëniet seksuale nuk e dëmtojnë fëmijën tuaj, kështu që mos u shqetësoni! *Mjekët* Lajm i mirë sidomos për ata që do të bëhen për herë të parë nënë dhe baba: nuk ka asnjë rekomandim mjekësor që ndalon marrëdhëniet seksuale gjatë kohës kur partnerja apo bashkëshortja juaj është shtatzënë. Motivi është i thjeshtë: fetusi është i mbrojtur në mitrën e nënës dhe nuk mund të goditet apo të shqetësohet. Përkundrazi, duket se kënaqësia e orgazmës së nënës rri... more »

Pse vdes dashuria?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*Dashuria lind, ushqehet dhe për fat të keq shpesh zhduket. Pse ndodh kjo!* Është shumë e vështirë të spjegohet se pse vdes dashuria pas një kohe të gjatë dhe dashurie të fortë, dhe pastaj njerëzit vendosin të ndahen. Çfarë është kjo që e shkakton fundin e një historie të bukur e të gjatë që ishte si një përrallë. Por asgjë nuk ndodh pa ndonjë arsye dhe ashtu as dashuritë nuk përfundojnë pa ndonjë arsye. Ja disa arsye më të shpeshta që çojnë një dashuri në përfundimin e saj. *Ndërprerja e komunikimit* Komunikimi i mirë është baza e një lidhjeje të fortë, dhe menjëherë kur part... more »

Si të mbani një lidhje në distancë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Lidhja në distancë e dy të dashuruarve mund të bëhet më e fortë nëse mes tyre ekziston besimi, por edhe komunikimi i afërt e i vazhdueshëm. Mos i humbisni këto këshilla… Të jetosh një lidhje në distancë nuk është aspak e lehtë. Edhe pse dashuria mund të jetë shumë e fortë, largësia vë në provë të fortë rezistencën e çiftit, që mund të bjerë viktimë e disa kurtheve të saj. Kilometrat që e ndajnë çiftin janë të shumta, por gjithsesi mënyra që lidhja të funksionojë duhet gjetur medoemos. Si? Ja disa sugjerime për një histori jetëgjatë, edhe pse njëri mund të jetë në veri dhe tj... more »

Përse i fusim hundët në të kaluarën e partnerit?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Nëse dikur jeni marrë me ‘punë hulumtuese’, nuk jeni e vetmja, pasi që të gjitha e nganjëherë dyshojmë në besnikërinë e partnerit… Vlora 27 vjeçe kujton se si herën e parë i ka çelur raftet e tija: ‘Edhe pse e kam ditur që është gabim, nuk kam mundur të duroj. Kam kërkuar foto, letra- çfarëdo që më kishte dhënë më shumë informacion për lidhjet e tija të kaluara”. ‘Nuk ka gjetur shumë gjëra. Por ka shkelur në një botë të rrezikshme ‘bota e hulumtimit të dashurisë’. Sjellja e Vlorës nuk është e rrallë, sidomos sot, në kohën e Facebook-ut dhe mesazheve që ju mundësojnë në mënyrë më... more »

Rregulla të arta për kujdes pjesëve intime të trupit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Nxehtësia, lagështia, dielli, djersitja, rrobat lagura të banjës dhe peshqirët janë më se të përshtatshme për bakteret, viruset, sëmundjet e ndryshme kërpudhore dhe madje edhe për sëmundje të ndryshme gjenitale. Pikërisht për shkak të të gjithë këtyre shkaktarëve të cilët na rrezikojnë në masë të madhe, duhet pasur kujdes për higjienën personale. Higjiena intime është shumë e rëndësishme për shëndetin e çdo femre Shkaktar i shumë problemeve të femrave: inflamacioni, infeksioni, madje edhe i sëmundjeve gjenitale, gjendet në rrezikimin e mikroflorës vagjinale. 90 për qind e mikrof... more »

Si kthehet një femër në një “perëndeshë seksi”?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
*20 rekomandime nga ekspertët për të gjitha femrat* Kohët e fundit termi “femra fatale” duket se ka dalë nga qarkullimi. Duket si një ëndërr që një grua të luajë një rol të tillë pas 10 orësh punë, pa përmendur detyrat që duhet të përmbushë në familje. Është për të ardhur keq që femrat nuk po e përdorin më këtë sharm të tyre. Tani ka ardhur koha që femrat të zgjohen dhe të bëhen “perëndesha të seksit”. Pikërisht për këtë arsye seksologët rekomandojnë 20 mënyrat për t’u bërë “perëndeshë e seksit”. 1- Thuaj disa fjalë partnerit para se të shtrihesh në krevat, që mund të jenë fjal... more »

8 shprehi të këqija në martesë, si t’i largoni ato?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Nga anashkalimi seksual e deri tek thashethemet për partnerin – të gjitha këto janë shprehi të këqija martesore nga të cilat duhet të liroheni nëse doni të përjetoni dasmën e artë. Për fillim, që ti thonë ‘mirupafshim’ gjesteve që nuk ju kanë hijë, dëgjoni këshillat e Karen Gali Lewis, këshilltarit për martesa dhe autorit të librit “Pse nuk kupton? Termine të fjalorit në një lidhje”. Ajo zbulon se çelësi i suksesit qëndron në komunikim. Martesat e mira nuk janë të mërzitshme, ato në fund të gjitha mbijetojnë nga problemet me të cilat çiftet ballafaqohen. Realizoni ëndrrën dhe j... more »

20 dëshirat e një mashkulli në shtrat

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Për të pasur një jetë seksuale më të kënaqshme dhe të bëni që partneri të mrekullohet pas jush, më parë duhet të dini se çfarë ai pëlqen në shtrat *Jeta në çift* Jo të gjithë meshkujt janë të dhënë pas seksit, megjithatë të gjithë kanë disa dëshira të përbashkëta që të çmenden pas femrave. Që jeta seksuale është shumë e rëndësishme në një raport për këtë jemi të gjithë dakord, ndaj nëse doni që ta mbani të lidhur pas vetes, atëherë zbuloni se cilat janë 20 gjërat që do të mund ta çmendin partnerin tuaj në shtrat. Kështu ju nuk do të lumturoni vetëm atë, por edhe veten tuaj. *... more »

Sjelljet më të bezdisshme të meshkujve

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Burra, ja se cilat janë sjelljet më të bezdisshme që ju bëni! Korrigjojini ato para se grave t’u humbë fare durimi dhe kontrolli… *Marrëdhënie* Ndonjëherë nuk ka rëndësi se sa shumë e doni! Mashkulli juaj bën gjëra të cilat ju irritojnë tej mase. Një studim kohët e fundit ka treguar se një sjellje e bezdisshme e partnerit mund të ngadalësojë aktivitetin e trurit tuaj. Kështu që zonja e zonjusha, fjala e rendit të ditës është: mbroni mendjen tuaj! Ja 10 sjelljet më të bezdisshme, të cilat burrat duhet t’i korrigjojnë patjetër. *Ndërmarrin udhëtime të papritura* “British Airw... more »

24 ligjet më të çuditshme për seksin

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Tërheqin vëmendjen, qoftë me traditat e tyre të çuditshme, qoftë me ligjet e çmendura, të cilat ngjajnë më tepër surrealiste. Në mbarë botën ka ligje të çuditshme seksuale. Shumica kanë mbetur prej kohësh dhe nuk janë zhdukur. Më së shumti i gjen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, të mbetura që nga koha e puritanëve. Lexoni më poshtë 24 ligjet më të çuditshme seksuale: 1. Në Liban marrëdhëniet seksuale me kafshë lejohen, mjafton që kafsha të jetë i gjinisë së kundërt. 2. Në Hong Kong, një bashkëshorte e tradhtuar ka të drejtë ta vrasë bashkëshortin tradhtar, në qoftë ... more »

Ushqimet që përmirësojnë jetën seksuale

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Për shekuj me radhë, meshkujt kanë tentuar të përmirësojnë performancën e tyre seksuale duke përdorur ilaçe të ndryshme. Por ekzistojnë edhe ushqime që japin të njëjtin rezultat. Ato përmbajnë enzime të cilat rrisin qarkullimin dhe stimulimin e hormoneve, duke premtuar për një marrëdhënie të mirë seksuale. *Borziloku* Aroma e borzilokut e përdorur nga femrat në formë kremrash, ka qenë prej kohësh e lidhur me tërheqjen seksuale të meshkujve. Pavarësisht së në kohët e sotme, përdorimi i tij nuk është shumë i përhapur, fakt mbetet që borziloku nxit epshin dhe tërheqjen seksuale, ... more »

Si ta bëni të ketë vëmendjen te ju?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Një fytyrë atraktive mund ta ketë vëmendjen e tij për disa sekonda. Por, nëse doni që vërtet t’i bëni përshtypje një mashkulli, ju duhet me shumë se aq. *Koha pa të* Gjatë kohës që jeni larg tij, mundohuni të kaloni sa më mirë. Në këtë mënyrë ai do të dëgjojë edhe nga të tjerët se sa mirë po kaloni dhe se si po e shijoni jetën, duke e bërë që të ndiejë mungesën tuaj. Nëse ai i ndryshon planet në momentin e fundit, bëjani me dije se nuk mund të shkoni, sepse keni plane të tjera. *Miqtë* Nëse doni që të keni vëmendjen e plotë të tij, ju duhet të silleni mirë me të gjithë miqtë t... more »

Si ta mbani të balancuar një lidhje me diferencë në moshë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Fillimi i lidhjes me një person më të moshuar, mund të jetë pak shqetësues në fillim, por nëse i përcillni këto këshilla, do të kuptoni si mund ta mbani këtë lidhje të balancuar. Nëse dy partnerët në një marrëdhënie janë të ndershëm me qëllimet e tyre, nuk ka asnjë arsye pse diferenca e moshës duhet të krijojë problem në një marrëdhënie. *Durimi* Një nga arsyet kryesore që i bëjnë femrat të dalin me meshkuj më të vjetër është fakti se ata janë më stabilë dhe më të vendosur. Derisa ju çuditeni me shtëpinë e tij të këndshme dhe me karrierën e tij, shumë shpejt do të mësoni se për... more »

Si ta shëroni një zemër të thyer?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 2 months ago
Ka shumë mënyra të ndryshme për ta shëruar një zemër të thyer, por tejkalimi i saj është shumë i vështirë. Ja disa nga këshillat që duhet t’i ndiqni në këtë aspekt. *Mos e shmangni temën!* Kur jeni në kërkim të gjetjes së rrugëve për ta shëruar një zemër të thyer, hapi i parë është të mësoheni të mos i ikni temës. Mos u mundoni ta refuzoni pranimin se diçka e tillë ka ndodhur dhe e tejkaloni dhimbjen, duke menduar për çdo gjë që ka ndodhur. *Mos gjeni zëvendësim!* Mos e zëvendësoni menjëherë partnerin që u ka zemëruar kaq shumë duke u ndarë me ju, me një tjetër person. Kjo do... more »

Hera e parë tek gjinekologu…

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Vizitat e shpeshta tek gjinekologu, edhe para kontaktit seksual, duhet të bëhen pjesë e juaja e jetës. Ndoshta ju duket që është e komplikuar të shkoni tek gjinekologu, por nuk është ashtu. Më së miri do të ishte që në këtë t’ju udhëzojë nëna, apo edhe ndonjë person i juaj i afërt në të cilin keni besim. Nga kontroll nuk duhet të frikoheni apo edhe të keni turp, edhe pse në fillim mund t’ju duket si diçka e turpshme. Mund të pyesësh edhe shoqet të cilat e kanë provuar. Ato mund të tregojnë përvojën e tyre. E rëndësishme është që me kohë të fillosh të kesh parasysh shëndetin ... more »

Gjëra që për atë vlejnë më shumë se një “Të Dua”

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
E keni menduar ndonjëherë se çfarë tjetër mund ta bënte një mashkull t’ju donte më shumë, përveçse t’i thoshit se e doni?! Zbulojeni në këtë artikull, i cili nuk është i vështirë për t’u vënë në praktikë… *Marrëdhënie* Veprat flasin më shumë sesa fjalët, për të cilat femrat janë mjeshtre. Por për meshkujt një gjest i bukur, qoftë edhe i vogël, mban një vlerë shumë më të rëndësishme sesa një apo shumë “Të dua”. Thuhet se meshkujt vijnë nga Marsi, ndërsa gratë nga Venusi, kështu që zemrat mashkullore dhe ato femërore rrahin për arsye apo motive të ndryshme. Le të shohim disa... more »

Këshilla për ta joshur një femër të bukur

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Shumë meshkuj ngurrojnë që t’i afrohen një femre të bukur, nga frika se ajo do ta refuzojë dhe ai do të gjendet në situatë të pakëndshme. Por nuk është e vërtetë, pasi çdo femër nëse i qaseni në një mënyrë të duhur, do të dorëzohet në fund dhe ju do t’ia arrini qëllimit. Hiqeni nga mendja frikën kur ndodheni para një femre të bukur dhe hiqni paragjykimet që femra e bukur është e vështirë të joshet. Këshillat që do t’jua japin në vazhdim, do t’ju ndihmojnë në këtë drejtim. Edhe femra e bukur, njësoj si edhe ajo më pak e bukur, e dëshiron mashkullin i cili ka çka t’i ofrojë. E pra... more »

Ja se çfarë mund të mësojnë femrat nga meshkujt

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Ato çka femrat nuk i posedojnë në karakterin e tyre, qetësinë, durimin, besimin ndaj miqve dhe mençurinë për të marrë vendime të rëndësishme, mund t’i mësojnë fare lehtë nga meshkujt… Psikologji Gjithmonë mund të mësohet diçka nga të gjithë. Mjafton të mos keni prezumimin që mund të bëni gjithçka dhe të mos keni nevojë për këshillat e askujt. Dihet që femrat dhe meshkujt janë botë paralele dhe ndonjëherë të kundërta, por ekzistojnë disa gjëra të cilat femrat mund t’i mësonin nga meshkujt. Të shohim disa: *1-Të përballojnë me qetësi momentet e krizës* Paniku, ankthi apo zemër... more »

Erotizmi sipas shenjave të horoskopit

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
DASHI Sensualiteti. Plutoni të mbikëqyrë duke të lejuar një sensualitet direkt, pa komplekse dhe aspak artificial. Gjithmonë ka vend për të rejat, të cilat stimulojnë një Dash që në fund të fundit nuk është dhe aq personifikimi i besueshmërisë. Energjia. Flakët, zjarri, shkëndijat… janë fjalët më të përshtatshme për të përshkruar energjinë tënde seksuale, e cila është më e fortë se ajo e shenjave të tjera. Fantazia. Dashi nuk ka dëshirë të ëndërrojë gjëra të pamundura. Seksi për ty është si një vakt i domosdoshëm për të mbijetuar. Partneri ideal. Një Dash si ti do të ishte pa... more »

Periudha kur jeni të disponuar për seks

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Përmirësojeni jetën tuaj seksuale duke mësuar ngritjet dhe rëniet e epshit tuaj dhe duke kuptuar se në cilat ditë e keni të garantuar kënaqësinë maksimale… A keni vërejtur ndonjëherë se disa ditë keni shumë dëshirë për seks, ndërsa nganjëherë pëlqeni më mirë të pini një kafe sesa të shkoni në krevat. Fajtor për këtë gjendje është biologjia. Derisa te meshkujt nuk ka oscilim të shumtë të nivelit të hormoneve nga dita në ditë, te shumica e femrave variacionet hormonale përcjellin një cikël të caktuar, që ka ndikim të madh në forcimin ose dobësimin e dëshirës seksuale. Ndërsa nës... more »

10 fantazitë / E çmendura në shtrat!

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Fantazitë seksuale deri më tani kanë qenë atribut i meshkujve. Njihuni me dhjetë fantazitë më të çmendura të femrave në shtrat Kur bie fjala për krijimin e një raporti dashuror dhe seksual, femrat përgjithësisht lidhen me romantizmin. Mesa duket kjo është vetëm një anë e medaljes femërore. Ja dhjetë fantazitë më të shfrenuara seksuale të gjinisë femërore. 1. Fantazia e dhunimit. Mund të tingëllojë e tmerrshme, por imagjinata njerëzore është e pakufishme. Shumë femra ëndërrojnë të ngatërrohen me një mashkull të dhunshëm, që t’ia heqë rrobat nga trupi duke ia grisur dhe mundësisht... more »

Martesa? Imja nuk është perfekte, por funksionon

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Mos idealizo. Ky është rregulli numër një i lumturisë bashkëshortore. Duhet të dish dhe të vlerësosh lumturitë e vogla të çdo dite dhe të mos i shkarkosh tek tjetri frustacionet tuaja, është më mirë të mendosh për vetveten dhe të kesh interesa personale Cili është ai zotëria me pandofla para televizorit? Është pikërisht ai, burri me të ciklin je martuar? Psherëtin, duke menduar për kohët e para. Mendoje se do të kishe qenë ndryshe. Një martesë perfekte dhe ai më romantik, më i sigurt në vetvete, më i kujdesshëm ndaj shtëpisë dhe fëmijëve. Sot, përkundrazi, të ngelen vetëm ëndrrat... more »

10 gjërat që nuk duhet t’i thoni kurrë për ish të dashurin tuaj

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
*Njerëzit vdesin nga dëshira për të ditur gjithçka mbi lidhjen aktuale, por janë më tepër kuriozë për ato që kanë marrë fund* *Romancë* Njerëzit vdesin nga dëshira për të ditur gjithçka për lidhjet e miqve të tyre, por janë më tepër kuriozë për ato që kanë marrë fund. Është normale që kur mbyllni një marrëdhënie me një njeri shumë pak të pëlqyer për ju, dëshironi t’u tregoni edhe të tjerëve se çfarë njeriu ishte ai. Por përpara se të filloni fushatën e shprehjes së emocioneve negative për ish të dashurin tuaj, hidhuni një sy këshillave të ekspertëve që të zbuloni etikën e gj... more »

Si të thoni “Të dua”

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
T’i thoni dikujt të dua mund të jetë diçka e frikshme. Pra si është mënyra më e mirë të thuash “Të dua”- apo më mirë të themi a është të thuash të dua veprimi më i mirë për ju? Merrni këshillat se si të themi “Të dua” në çdo skenar të mundshëm, të jetë ajo hera e parë apo e 1 milionë që e thoni. *Nëse asnjëri nuk e ka thënë akoma* Nëse jeni në një marrëdhënie dhe e ndjeni që jeni i dashuruar, edhe pse asnjëri nga ju akoma nuk e ka thënë fjalën magjike, është koha për ju që t’i shprehni ndjenjat. Planifikoni një moment intim kur mund të jeni vetëm me personin e zemrës. Shikojeni në... more »

4 pyetjet më të shpeshta për orgazëm

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Kemi vënë re që ka pyetje të lloj-llojshmë që vajzat bëjnë në lidhje me këtë. Ja përgjigjet që do ju ndihmojnë të zgjidhni dilemat tuaja.. *1. Çfarë të bëjmë që të përjetojmë orgazmën?* Zbuloni kënaqësinë e mastrubimit. Ushtroni, ushtroni dhe vetëm ushtroni! Më vonë ndajeni me partnerit atë që e keni mësuar. A e dini si thonë- para se t’i bashkëgjiteni orkestrës duhet të mësoni të luani në instrumentin tuaj! Me rëndësi është të harroni që orgazma është caku: hulumtoni trupin tuaj dhe zbuloni se çfarë ju pëlqen, pasi që nuk reagojnë të gjitha vajzat në të njëjtin stimulim. Rel... more »

Seksi dhe frutat, zbuloni “lidhjen” interesante

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Ka një mënyrë shumë të thjeshtë për të luftuar impotencën. Duhet të hani shegë, fiq, banane, avokado dhe hurma arabe. Këto fruta do të rrisin dëshirën tuaj seksuale… Ka lloje të ndryshme ushqimesh që mund t’ju ndihmojnë në rritjen e dëshirës seksuale dhe në luftimin e impotencës. Ato përmbajnë nivele të larta të vitaminave dhe mineraleve, të cilat mund të ndihmojnë për të rritur nivelin e hormoneve, deklaruan disa studiues amerikanë, të cilët merren me këtë çështje. Konkretisht janë pesë fruta, të cilat e realizojnë më së miri këtë gjë: 1. Shega Shega është ndoshta një nga fruta... more »

Arsyet kryesore pse nuk ju dashuron më

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Edhe meshkujt e vlerësojnë shumë besnikërinë dhe mbështetjen në situatat e vështira të jetës që u dalin përpara. *Mungesa e mbështetjes* Çdo person ka nevojë për mbështetjen e atij me të cilin planifikon të ndajë pjesën tjetër të jetës së tij. Edhe meshkujt e vlerësojnë shumë besnikërinë dhe mbështetjen në situatat e vështira të jetës që u dalin përpara. Nëse ju nuk jeni afër tij në momentet më të rëndësishme dhe më të vështira të jetës së tij, atëherë ai mund ta humbë afeksionin e tij ndaj jush. *Papërshtatshmëria* Me kalimin e kohës do ta vëreni se përshtatshmëria është e rë... more »

Meshkujt tradhtojnë për seks, femrat për dashuri

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Sa i përket tradhtisë, meshkujt dhe femrat kanë arsye të ndryshme. Të parët për shkak të epshit seksual, të dytat për shkak të mungesës së emocioneve. Pra, motivi kryesor i meshkujve për tradhti është seksi, ndërsa femrat kërkojnë dashnorë në momentet kur nuk janë të lumtura dhe janë të pakënaqura. Për të tradhtuar meshkujt i shtyn dëshira për jetë më aktive seksuale, me lloje të ndryshme të seksit, fillimi i një lidhjeje pa rrezik nga zbulimi, arritja e kulmit seksual, vërtetimi i seksualitetit të vet, përforcimi i egos, ndikimi dhe presioni i rrethit, si dhe më rrallë vartësia... more »

Vitet 1970: Epoka e sekretareve seksi

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
*“Zyrat e kohës së pasluftës qenë shpesh mbretëritë e seksit, por ato qenë gjithashtu vende ku agresioni seksual ishte në nivele të tmerrshme”, thotë Lucy Kellaway në një raport special për BBC* Çdokush që ka parë serinë “Burra të çmendur” (Mad Men) e di se në vitet 1950 dhe 1960 nëpër zyra ndodhte sasia më e madhe e gallatës së shënuar ndonjëherë. Pije. Cigare. Rroba. Reçipetat e jashtëzakonshme me majë dhe, mbi të gjitha, seks. Po të krahasosh atë kohë me zyrat që ka bota sot, vërehet se nuk ka pije alkoolike dhe ka shumë më pak flirt. Një ditë, kur kolegu im më tha mua se i... more »

Dilema e mundimshme e femrave kineze

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
E martuar dhe e shtypur apo beqare dhe e lirë? CNN *Pas vitesh të tëra presioni nga familja e saj që të martohej, 26-vjeçarja Zhang Yu vendosi të thoshte “mjaft”. “Kam vendosur që kurrë të mos martohem apo të kem fëmijë”, tha Zhang, e diplomuar në universitet dhe nga Changsha, një provincë e Hunan.* *Ajo u zhvendos në fillim të këtij viti në Shangai, për të shpëtuar pre familjes dhe për të filluar karrierën që gjithnjë ka dëshiruar.* *Vendimi i Zhang për të mos u martuar është shumë i rrallë për Kinën, ku femrat e edukuara dëgjojnë vazhdimisht nga familja, miqtë dhe media ... more »

Ëndërroni sikur jeni duke bërë seks? Ja çfarë do të thotë kjo?

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Shpesh shihni ëndrra sikur jeni duke bërë seks? Ato nga pak edhe ju shqetësojnë? Mirëpo, shpeshtësia dhe përmbajtja e tyre nuk janë dukuri e pazakonshme dhe secila nga to i ka arsyet e veta të qarta. Plot shenja që tregojnë dëshirat, planet dhe brengat tona. *Tradhtia* Të shohësh në ëndërr që partneri juaj po ju tradhton, gjithsesi është një përvojë shqetësuese, mirëpo kjo nuk do të thotë se tradhtia ndodh edhe në realitet. Më së shpeshti është pasojë e braktisjes emocionale. Nëse obligimet afariste të partnerit tuaj janë shtuar, ndërsa ai ka gjithnjë e më pak kohë për t’jua ... more »

Si të zgjidhni mes dy të dashurve të mundshëm

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
*Njëri është perfekt ndërsa tjetri jua bën zemrën t’ju dalë nga kraharori, por cilin të zgjidhni? Ndiqni këshillat e mëposhtme dhe zbulojeni* *Një zemër, dy djem* Nëse jeni në dilemën e zgjedhjes së një partneri të ardhshëm, por keni dy konkurrentë ndaj të cilëve nuk mund të bëni asnjë ndryshim, është mirë t’i bëni vetes pyetjet e mëposhtme. 1. *A është i pjekur?* Nëse një djalë ju bën të qeshni dhe ka sens humori, ky është një fillim i mirë. Sfida tjetër është nëse ai është i interesuar për njerëz të tjerë veç vetes. Ata që shohin vetëm veten, janë shumë të mërzitshëm. ... more »

Rregulla për gjumë të shëndetshëm

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Në mënyrë që organizmi të pushon kërkohet një gjumë i pandërprerë tetorësh. Kjo mund të thuhet lehtë, por është vështirë të realizohet, të paktën për shumicën e atyre që kanë problem me pagjumësinë. E ka edhe të tillë që kanë sukses ta zënë gjumin e parë, por ndodh të zgjohen në pikë të natës dhe ëndërrimet e bukura përfundojnë. A duhet të merren hapa? Jo, shumë më mirë është të zbulohet mekanizmi që shkakton pagjumësinë dhe të luftohet kundër tij me anë të strategjisë “çudibërëse”, të cilën ua sugjerojmë: - Zgjohuni dhe bini të flini në të njëjtën kohë, madje edhe gjatë di... more »

5 zonat erotike të femrës

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Çdo mashkull do të ishte i interesuar ta dinte në mënyrë që ta bëjë femrën që ka përkrah të ndihet sa më mirë. Ja disa nga sekretet. - *Buzët **- *Femrat e adhurojnë të puthen por puthje e vërtetë është ajo që të “zë” frymën. Për të aktivizuar të gjitha mbaresat nervore të buzëve duhet ti përkëdhelni me majat e gishtave. Puthjet kanë një fuqi të madhe erotike, mjafton të mendoni që goja është shumë e ndjeshme ndaj temperaturave sesa të prekurit me duar. - - *Qafa **-* Duke lëvizur flokët ne zbulojmë një zonë tmerrësisht të ndjeshme. Qafa mund të përkëdh... more »

Me afrodiziakë natyral deri në ‘krevat të zjarrtë’

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Njerëzit, duke përdorur afrodiziakët me shekuj kanë provuar të përmirësojnë ëndrrat seksuale. Ashtu siç disa gjëra nuk dalin nga moda asnjëherë, ju paraqesim 9 sende ushqimore, të cilat do ta rregullojnë jetën tuaj seksuale dhe do ta bëjnë atë që secila lojë nën mbulesë të bëhet përvojë erotike për t’u mbajtur mend. 1. *Shpargu (asparagus)* Ky ushqim ofron një natë të paharrueshme seksuale. Përbërësi kryesor i shpargut rrit epshin seksual tek mashkujt dhe femrat. Përdoreni këtë ushqim edhe për arsye se rrit mundësinë e pjellshmërisë tek të dy gjinitë. 2. *Perimet fl... more »

3 gjëra që meshkujt i duan në takime

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
A dëshironi që të lini përshtypje të mirë që premton edhe takimin e dytë? Ja disa zbulime interesante të cilat mund t’i provoni në takime tuaja… Verzioni tipik i meshkujve për takim interesant nuk është asesi biseda për seriale. Çfarë atëherë mund të jetë e pëlqyeshme për të dy derisa jeni në takimin e parë? Shikoni këshillat që do t’ju sigurojnë argëtim të mirë dhe takim të dytë. *Lëreni telefonin në çantë* Fakti që nuk dërgoni mesazhe në mes të bisedës, bie pikë fitimtare. Do t’ia bëjë me dije që me të vërtet ju intereson ajo që ai po flet, dhe mundohuni që ta bindni që me të vë... more »

Studimi, 10 zakonet që dëmtojnë zemrën

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Infarkti është një nga problemet me të cilat përballet një përqindje e madhe e popullsisë në një moshë të caktuar. Në SHBA llogaritet se çdo 20 min, një person pëson atak kardiak. Por infarkti është fundi i një sëmundje, shenjat e të cilës i ka dhënë që më parë organizimi. Një studim i mjekëve mbi natyrën e sëmundjes së zemrës ka nxjerrë në pah 13 zakone të njeriut në jetën e përditshme që dëmtojnë zemrën. 1. Zemërimi. Sipas mjekëve nervat e tendosura dëmtojnë arteriet dhe për pasojë sjellin një punë më të sforcuar të zemrës. 2. Ngrënia e mishit. Sipas mjekëve, ngrënia e shumë ... more »

10 gjërat të cilat nuk duhet t’i bëni gjatë një takimi me një femër

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
*Meshkuj, nëse dëshironi të bëni një figurë të mirë, kur të takoheni për herë të parë me të, femrën që ju pëlqen, atëherë ndiqni këto këshilla…* Një takim nuk është një gjë e thjeshtë për t’u menaxhuar, sidomos për një mashkull. Gratë i pëlqejnë shumë rregullat e mirësjelljes edhe kur bëhet fjalë për një takim dysh, për një mbrëmje që duhet të jetë e këndshme dhe e kënaqshme nga të gjitha pikëpamjet. Kështu që më poshtë po paraqesim dhjetë gjërat të cilat një mashkull nuk duhet t’i bëjë absolutisht asnjëherë gjatë një takimi me një femër. *Një mashkull nuk duhet:* *Ta pyes femrë... more »

Ata që bëjnë më shpesh seks, fitojnë më shumë

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
*Ata që bëjnë seks më shpesh se katër herë në javë, kanë më shumë shanse që të fitojnë më shumë se ata të cilët bëjnë seks të çrregullt, është konstatuar në bazë të një hulumtimi më të ri.* “Njerëzit kanë nevojë të dashurojnë dhe të jenë të dashuruar nga të tjerët. Në mungesë të këtyre elementeve, shumica e tyre bëhen të vetmuar dhe të bien në depresion, gjë që mund të shprehet edhe në punën dhe obligimet e tyre të punës”, thonë ekspertët të cilët kanë bërë hulumtimin në Britani të Madhe, transmeton CBS News. Ata thonë se njerëzit duhet patjetër t’i plotësojnë nevojat themelore s... more »

Pilula kontraceptive: funksionet dhe rreziqet

Lajmëtari Shqip at Sex, dashuri, intimitet - 3 months ago
Përdorni pilula kontraceptive, por nuk dini mirë funksionin dhe rreziqet e tyre?! Ja cilat janë ato… Pilula kontraceptive është padyshim metoda më e përdorur për parandalimin e shtatzënisë së padëshiruar dhe në të njëjtën kohë gëzimi i një jete të kënaqshme seksuale me partnerin. Megjithatë, kur shkoni në konsultore apo te gjinekologu për caktimin e pilulës kontraceptive, mos harroni se ky kontraceptiv është një lloj droge me të gjitha efektet që reagon në trupin tonë, duke prodhuar një sërë reaksionesh dhe pasojash. Është e rëndësishme që të dini funksionin e pilulës dhe efek... more »