Posts

Showing posts from January, 2013

Dafina Zeqiri - Vec Ti (Official Video)

Image

Alibitë që përdoren nga burrat dhe gratë

Image
Tradhtia

Tradhtia nuk është një ves që i  prek të gjithë. Mundet që në heshtje të konsiderohet një art, për  shkak të nevojës për ta bërë të ditur. Fjala kyçe “e ruajtjes së fshehtësisë dhe shmangies së zbulimit”, krijon nevojën për të gjetur justifikimin më të mirë dhe gënjeshtrën më të besueshme.Një faqe interneti që funksionon si pikë kontakti për marrëdhëniet jashtëmartesore në Itali hapi një sondazh dhe zbuloi tri gënjeshtrat më të përdorura për të mbuluar tradhtinë. Pjesëmarrësit në sondazh ishin 1,50-0 vetë, nga të dyja sekset dhe nga 35 deri në 55 vjeç, moshë kur gjendet edhe pjesa më e madhe e shkelësve të lidhjeve dashurore apo martesore.

Alibitë janë pak a shumë të njëjta, jam me shokët, jam në punë, më doli një punë e papritur etj. Por këto justifikime nuk kanë ndonjë vlerë të madhe, pasi janë shumë të rëndomta dhe ekziston gjithmonë rreziku që të zbulohesh.

Është më e rëndësishme të mbash mend mirë çfarë i ke thënë partnerit apo partneres në ditët, javët apo edhe muajt e shk…

Nxitësit seksuale dhe zonat e kënaqësisë të përqendruara në tru

Image
Meshkujt shumë të shqetësuar kur kanë probleme me ereksionin


Të gjitha shqisat vihen në lëvizje dhe funksion gjatë tërheqjes dhe joshjes seksuale. Përmes një vështrimi, parfumi apo zëri, ngjallet dëshira dhe fillojnë rrahjet e zemrës për dikë tjetër. Me suksesin e neurobiologjisë, të neurofarmakologjisë, dihet diçka më shumë rreth kësaj ndjenje të këndshme që e merr zanafillën e vet në tru, duke filtruar nëpër të gjitha venat. Kjo ndodh nga hormonet që shkaktojnë dëshirën dhe luajnë rol kyç për kënaqësinë që ndjejmë. Që në momentin e puthjes, të përkëdheljeve të njëpasnjëshme, të stimulimit të zonave erogjene, etj; dopamina, një neuromediator antidepresiv, furnizon me energji, duke forcuar vrullin dashuror. Më pas me orgazmën, janë neurotransmetuesit, endorfinat, ato që krijojnë një gjendje euforike, e cila të çon në atë që quhet “qiellin e shtatë”. Gjatë këtyre momenteve te ekstazës, si të burri edhe tek gruaja ka një prodhim të oksitinës, një neurotransmetues, i cili i bën një ç’tens…

Tetova News