Posts

Showing posts from September, 2012

Abuzimi me nikotinën dhe kafeinën. Dy “vrasës” të orgazmës

Image
Dietologët: Ushqimet që favorizojnë epshin dhe përgjigjen seksuale
Një dietë e shëndetshme jep edhe rezultat e saj pozitive. Dhe kjo vlen jo vetëm në drejtimin shëndetësor dhe mirëqenien fizike, por edhe në rregullimin dhe përmirësimin e aktivitetit seksual. dietologët dhe seksologët pas studimeve dhe eksperimenteve të ndryshme kanë arritur të na servirin një dietë me rezultate pozitive për shëndetin seksual. Në fakt, këtë herë, përveç vështirësisë për të rënë ndonjë kile nga pesha në një muaj dhe falë një regjimi ushqyes shumë preciz, do të jetë e mundur për ta rregulluar më mirë performancën tuaj seksuale dhe arritjen e orgazmës kënaqshëm e më lehtësisht. Një numër jo vogël dietash të tilla gjenden në faqe të ndryshme të internetit. Dietat për arritjen e orgazmës që shumë shpejt do të bëhen edhe një libër i vërtetë, që do bazohet në rezultatet e shumë kërkimeve, të cilat tregojnë që disa ushqime mund të jenë shumë favorizuese dhe disa të tjera penguese të epshit e përgjigjes seksual…

A është seksi oral i rrezikshëm për transmetimin e HIV-it

Image
Ekspertët: Mënyrat dhe rreziku i transmetimit të sëmundjeve seksuale


Një numër i madh studimesh kanë demonstruar se seksi oral rezulton në transmetimin e HIV-it si dhe të sëmundjeve të tjera seksualisht të transmetueshme. Studimet e ndërmarra kanë treguar se seksi oral është gjerësisht i aplikuar nga çiftet seksualisht aktive, pavarësisht nga mosha. Në mjaft shtete ekziston mendimi te adoleshentët se seksi oral nuk konsiderohet si “seks”. Kështu që e praktikojnë duke menduar se nuk po kryejnë realisht seks, si dhe duke menduar se ky lloj kontakti është i sigurtë.

Rreziku i transmetimit të virusit HIV

Rreziku i transmetimit nga një partner i infektuar tek tjetri gjatë seksit oral është disi më i vogël sesa rreziku i transmetimit përmes kontaktit vaginal apo anal. Sipas kësaj është mjaft e vështirë të matet rreziku real i transmetimit të HIV si rezultat i seksit oral. Po ashtu, përderisa shumica e personave seksualisht aktivë e praktikojnë seksin oral si shtojcë të formave të tjera të se…

Tetova News