Posts

Showing posts from December, 2009

Femrat dhe vizitat gjinekologjike

Kontrolli i parë gjinekologjik duhet të koincidojë me marrëdhënien e parë seksuale, por, në fakt, shumë femra preferojnë ta shtyjnë këtë vizitë. Ato nuk e dinë se një kontroll periodik është shumë i rëndësishëm për të monitoruar gjendjen shëndetësore. JaÇfarë duhet të dinë dhe si ta mbrojnë shëndetin

Ka nga ato femra që preferojnë ta shtyjnë pafundësisht vizitën, por në fakt një kontroll i imtësishëm te gjinekologu pas marrëdhënies së parë seksuale është i nevojshëm të paktën një herë në vit. Të zgjidhësh doktorin e duhur nuk është e vështirë. Nëse nuk keni shqetësime të veçanta, mund të pyesni ndonjë mikeshë më të rritur se ju, e cila ka më tepër përvojë dhe të kuptoni nëse karakteristikat mund të jenë të kënaqshme. Nëse keni probleme specifike është më mirë të informoheni se cili është specialisti më i mirë. Por cilat janë kriteret që një vizitë gjinekologjike të jetë e dobishme? Pyetjes i është përgjigjur një profesoreshë amerikane gjinekologjie dhe seksologjie, e cila është drejtor…

Përse meshkujt nuk falin kurrë

TradhtiaRuth, një grua britanike, teksa hedh vështrimin në të shkuarën e saj, nuk është e sigurt nëse do të kishte mundur t‘i ndryshonte ato ngjarje që e çuan në krahët e një burri tjetër. Por gjithsesi ajo është në gjendje që të shohë gabimet e bëra: martesën për 21 vjet me të njëjtin person, lindjen e njëpasnjëshme të katër fëmijëve që hoqën çdo lloj mundësie për romancë mes çiftit dhe mbi të gjitha besimin e madh që kishte tek i shoqi dhe mënyrën se si shumë fjalë të tij i mori për të mirëqena. Në kohët e para të martesës nuk ishte gruaja e mençur e me përvojë që u bë më pas. Dhe këtë lloj mendësie të re ia dha edhe lidhja e jashtëligjshme që pati me një burrë të martuar, të cilin e takoi në një mbledhje prindërish. Fillimisht të dy patën një tërheqje të menjëhershme ndaj njëri-tjetrit. Më pas nisën të takoheshin për ndonjë pije, derisa nisën një marrëdhënie dashurie që zgjati plot 8 vjet, që sigurisht ishte një marrëdhënie e cila u zhvillua në fshehtësi të plotë nga partnerët reci…

Nëse vazhdoni kështu, do të mbeteni beqare

Ka nga ato femra që besojnë te ndryshimi i universit femëror, të tjera që janë shumë të dëshpëruara dhe dëshirojnë që takimi i dytë të jetë një propozim martese, si dhe nga ato që kërkojnë mashkullin ideal.

Shpesh herë një femër e vetmuar mendon se asnjë burrë nuk është i interesuar të dalë me të. Por nuk duhet të trishtoheni, sepse edhe shpirti juaj binjak mund të jetë fshehur në ndonjë cep të botës, vetëm se është pak e vështirë për ta gjetur. Nga trishtimi shihni femrat e tjera dhe të gjitha ju duken të bukura, të zonjat dhe më simpatike se ju. Ndiheni mbretëresha e femrave të shëmtuara, një Bridget Jones e dëshpëruar. Por mos u shqetësoni, sepse nuk është kështu. Merrni në dorë jetën tuaj dhe ndryshoni stilin e jetesës. Nuk ka rëndësi se ku jetoni, në një qytezë të vogël apo në një qytet të madh: diku atje përtej qëndron një burrë i cili është i gatshëm t‘ju takojë! Sigurisht që po qëndruat mbyllur në shtëpi, nuk mund të njihni ndonjë mashkull e aq më pak të krijoni një lidhje. Kë…

Tetova News