Transplantohen organet mashkullore


Kirurgë kinezë kanë deklaruar se kanë kryer operacionin e parë të penisit, i cili ka rezultuar i suksesshëm. Problemet fiziologjike të burrit, por edhe probleme të partneres së tij ishin shkak për këtë operacion. Ky është edhe rasti i parë i transplantit të penisit. Mjekët kinezë nuk shpjegojnë se si 44-vjeçari humbi penisin e tij, ajo që thuhet është vetëm “një aksident traumatik bëri që ky njeri të kishte të pamundur të bënte seks apo edhe të urinonte”. Operacioni u krye mjeku Hu Weilie, të cili ka zgjatur plot 15 orë. Penisi është dhuruar nga prindërit e 22-vjeçarit të vdekur. Operacioni rezultoi i suksesshëm, por u bë i ditur vetëm pas dy javësh. “Ky operacion erdhi pas kërkesave të herëpashershme të bashkëshortëve pranë spitalit, pasi për ta më i rëndësishëm ishte fakti që ky njeri nuk mund as të urinonte që pas aksidentit të tij para plot 8 muajsh”, shprehet HU. Sipas tij, për shkak të problemeve fiziologjike të pacientit dhe bashkëshortit të tij penisi i transplantuar u desh të pritej.
10 ditë pas operacionit i cili është aprovuar edhe nga komiteti etik i spitalit, pacienti ishte i aftë të urinonte. Deri tani nuk ka pasur asnjë shenjë “refuzimi” nga trupi pas ndërrimit të këtij penisi prej 10 centimetrash. Megjithatë mjeku shton se është e rëndësishme të pritet, nëse është arritur të rifitohet funksioni seksual apo jo.
Pasojat fiziologjike Ilaçet mund të shkaktojnë dëmtime të ndryshme, për të cilat konsiderohen normale, pasi transplanti përfshin një organ jetësor të krahasueshëm me zemrën. Megjithatë është e rëndësishme që pacienti të jetë i qetë psikologjikisht, pasi dihet, duke qenë se është operacioni i parë i këtij lloji do të jetë edhe më i vështirë për t’u pranuar nga shoqëria.

Tetova News

Popular posts from this blog

Seksi: Kohëzgjatja ideale, 13 minuta

Mëngjesi pas herës së parë

Lidhjet në largësi: anët pozitive dhe negative